ARKADIA

Vrsta programa: 

Udruga igrača stolno strateških igara

15. ožujka 2005. godine osnovana  je Udruga igrača stolno strateških igara "Arkadia", otvorena je domena www.arkadia.hr i samim time postavljena test stranica Udruge.

U travnju 2005. godine predstavljene su stolno strateške igre "Warmachine" u prostorijama Udruge „Arkadia“. Warmachine je smješten u svijetu koji je našao ravnotežu između tehnologije i magije. Čarobnjaci (Warcasters) su heroji svake vojske, koji predvode svoje trupe u njihovim osvajanjima. Warcasteri, koristeći magiju, kontroliraju i ogromne, nezgrapne "robote" (Warjacks), čija snaga je mnogo puta veća od običnih ljudi (na njima se zasniva glavna strategija igre). U srpnju iste godine Udruga „Arkadia“ preselila je u nove prostorije u Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18).

Udruga "Arkadia" je na Warhammer 40.000 turniru "Agram Arena Summer 2005" predstavljena sa tri člana: Tomislav Mitrović "Tifusar" Iron Warriors, Marijo Horvat "Corin" Necrons, Ivan Sabol "Sabol" Dark Angels.

14. i 15. siječnja 2006. godine održan je prijateljski turnir “Warhammer 40 000” u prostorijama Centra za Kulturu i Informacije Maksimir (Švarcova 18), pod sponzorstvom Centra za kulturu i informacije Maksimir i firme LM Info d.o.o. (nama poznatija pod imenom Land of Magic). Isti turnir organiziran je i u veljači 2008. godine. Uz turnir, održano je i natjecanje u farbanju (single miniature beauty contest), i natjecanje u najbolje ofarbanoj vojsci. Turnir je sponzoriran od Centra za kulturu i informacije Maksimir, te firme Land of Magic.

Više o UDRUZI IGRAČA STOLNO STRATEŠKIH IGARA "ARKADIA"

http://www.arkadia.hr/