DAN KAZALIŠTA U MAKSIMIRU

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 27. ožujka 2015. - 18:00

U programu sudjeluju Kazališne družine Maksimirci i Kaos Gimnazije Sesvete

Prvom pretpremijerom igrokaza Vrijeme za Veroniku KD Maksimirci i trećom izvedbom igrokaza Gdje je nestao čovjek? KD Kaos Gimnazije Sesvete obilježava se svjetski Dan kazališta. Program započinje čitanjem poruke o potrebi kazališnog izražavanja, a završava kratkim koncertom Rock skupine Gimnazije Sesvete.

Kazališna družina Maksimirci radnju likova prethodna igrokaza Ne družite se s njom – osnovnoškolce Veroniku, Marka, Ivana, Moniku... u novom (autorskom) igrokazu Vrijeme za Veroniku - koji se nastavlja na prethodni, prebacuje u budućnost, odnosno u Zagreb 2034.

Tako sve likove u 2034. upoznajemo kao iznimno uspješne u različitim, složenim poslovima – ali i usamljene. Neki su i s problemima kao posljedicom loših međuljudskih odnosa pa svi oni u svojim rasporedima/planerima imaju „vrijeme za Veroniku“. A Veronika, odrasla bez odgovarajuće roditeljske skrbi, postala je poznata i iznimno tražena psihijatrica. Jedna skupna seansa – nakon niza pojedinačnih, ponovo će im otkriti i otvoriti prostor za ljubav i prijateljstvo.

Kazališna družina Kaos Gimnazije Sesvete  izvodi igrokaz Kristine Dumančić Gdje je nestao čovjek? Igrokaz govori o nemogućnosti komunikacije među mladima svedenu pretežito na onu ostvarenu preko društvenih mreža. U središtu su Kristof/Kiki i Karla. Obitelji iz kojih dolaze su potpuno različite. Kikijeva majka  je pretjerana u pažnji za sina, a Karlini roditelji pretjerano rade i svoju ljubav kupuju skupim poklonima. Karla i Kristof osjećaju se izgubljeno, nepoželjno, drugačije. Kada se sretnu kod profesorice iz matematike, osjetit će međusobnu privlačnost i zajedno će se suprotstaviti prijateljima iz škole.

 

 

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ
Voditelj programa: 
Željka Župan Vuksan i Sanja Vlahović Trninić