IZLOŽBA KATARINE FABIJANIĆ ČAČIĆ U CRTI

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 20. veljače 2019. - 19:00 to Četvrtak, 28. veljače 2019. - 12:00

Traganje u Crti...

Crta Vas poziva u srijedu 20. veljače 2019. u 19 sati (Švarcova 18, 1. kat) na otvorenje samostalne izložbe Traganje Katarine Fabijanić Čačić.

"U radovima pod nazivom Traganje istražujem što više mogućnosti slaganja osnovnih likovnih elemenata kao što su boja, ploha i tijelo. Navedeni likovni elementi baza su svih načina likovnog izražavanja te polazište od kojeg se ide prema složenijim konstrukcijama ili obrnuto. Istraživala sam mogućnosti koje mi oni pružaju što se pokazalo kao neiscrpan izvor ideja. Težnja ka jednostavnosti i minimalnom jeziku izražavanja dovela me do redukcije i pretvorila moj rad u igru iz koje su proizašli različiti apstraktni „znakovi“. U svakom radu ti isti likovni elementi mogu se posložiti u bezbroj različitih kombinacija. Preispitujući se i prepuštajući se igri slaganja, preslagivanja i vaganja odnosa odlučila sam pronaći vlastite granice i istražiti do koje mjere će se navedeno “traganje” razviti. ", o svom radu kaže autorica izložbe Katarina Fabijanić Čačić.

Izložbu možete razgledati do 28.2.2019. do 12 sati.

Radujemo se Vašem dolasku!

Vaša Crta

 

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i dio je programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2018. godinu.

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković