KAZALIŠNA PREDSTAVA "PJEGAVICA IVA"

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 25. veljače 2023. - 11:00

CKIM u suradnji s Kazališnom udrugom MIST

Ideja i tekst predstave nastali su prema priči mlade autorice Jelene Pervan u kojoj djevojčica Iva muku muči sa svojim pjegicama na licu i nosu. Silno želi da one nestanu. Vidjet ćemo kako se Iva nosi s problemom svojih pjegica.

Predstava propituje o različitosti i kako se s njima nositi u dječjoj dobi. Kako zavoljeti sebe takvima kakvima jesmo.

Predstava i radionica za djecu!

Dob 3+

Trajanje predstave: 25 min

Trajanje radionice: 20 - 30 min

O MIST-u:

Kazališna udruga MIST osnovana je 2007. godine.

Članovi i osnivači dugi niz godina bave se kazališnim izričajem, kao profesionalni kostimografi, scenografi, glumci ili dramski pedagozi. U MIST-u se okupljaju mladi koji kroz radionice stvaraju kazališne predstave namijenjene najmlađima. Grupa ima i inkluzivan značaj obzirom da uključuje osobe s invaliditetom u projekte.

Cilj im je odigrati predstave  u prostorima koji nisu isključivo kazališni i tako kazalište približiti što većem broju publike; stvoriti iluziju kroz koju kazališna umjetnost postaje sastavni dio života; kroz interaktivnu igru tematiziramo svakodnevne problema najmlađih. Hrabrimo našu publiku da kroče svijetom koji ih okružuje. Radom s mladima, koji stvaraju predstave namijenjene djeci djeluju na razvijanje samopouzdanja, tolerancije i promicanje životnih vrijednosti kod publike, ali i kod samih izvođača.

Pred sebe, kao izvođače, postavljaju cilj ostvarivanja umjetnički zahtjevnih izvedbi, a pri odabiru tekstova opredjeljuju se za mlade domaće autore kako bi njihovi tekstovi zaživjeli, ali potiče i dramaturška stvaranja svojih članova ili se oslanjaju na našu kulturnu baštinu.

Uz dramsko scenske projekte članovi MIST-a organiziraju dramsko-pedagoške, lutkarske i kostimske radionice  za djecu, daju stručnu potporu  pedagozima putem seminara, predavanja, individualnih razgovora, ali i organiziraju performanse, izložbe i sl.

Odgovorna osoba: 
Dijana Bolanča