KONCERTI U PAVILJONU JEKA

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 14. srpnja 2019. - 18:00

Gospel Zbor Sunce, Djunga Djunga gypsy glazba, Klarinet u dvoje, Melita Lovričević i Pavle Jovanović duo

Koncerte u Paviljonu Jeka, u Parku Maksimir, za vas već godinama organizira Centar za kulturu i informacije Maksimir!  Svake nedjelje u 7. mjesecu, od 18:00 do 19:00 sati, Paviljon Jeka i ove Vas godine očekuje s klasičnom, ali i gipsy glazbom, a po prvi puta i glazbom malih sastava, ali i zborskom glazbom.  Uz Vas će biti: Gospel Zbor Sunce, Djunga Djunga gypsy glazba, Klarinet u dvoje i Melita Lovričević i Pavle Jovanović duo.

 

U nedjelju, 14. srpnja od 18:00 do 19:00 sati - Djunga Djunga - gypsy jazz glazba

Sastav se upoznao na jednoj od brojnih jam svirki gypsy jazza, te našao kombinaciju koja funkcionira izvrsno te daje autentičan zvuk doba Djanga Reinhardta.

Nastupaju:

Orjen Riđanović - gitara - virtuoz i jedan od istaknutijih solista gypsy jazz gitare

Vedran Pažanin - kontrabas - sveprisutan glazbenik, izvrstan kontrabasist

Berislav Gavranić - klarinet - virtuozan glazbenik koji savršeno svira dionice strastvenih, osjećajnih i vrtoglavo brzih jazz melodija

Hrvoje Sudar - gitara - izvrstan pratioc istaknutog stila gypsy jazz ritam gitare

 Koncert Gospel zbora Sunce, planiran 7. sprnja, odgođen je zbog kiše. Jako nam je žao, no veselimo se jeseni kad ćemo se zajedno veseliti koncertu u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Gospel Zbor Sunce je mješoviti amaterski pjevački zbor kojeg je 2000. godine utemeljila gđa. Karolin Wendt, a danas zborom ravnaju dirigenti Maro Rica i Iva Jarić. Zbor izvodi najpoznatije gospel pjesme te zanimljive višeglasne obrade popularnih stranih i domaćih pjesama. Zbor često gostuje na društvenim događajima, djeluje u okviru turističke ponude grada Zagreba, nastupa na humanitarnim koncertima te brojnim drugim kulturnim i zabavnim događanjima. Na prošlogodišnjem natjecanju Festival glazbe Zagreb Gospel zbor Sunce za svoju izvedbu nagrađen je Srebrnom diplomom, a na ovogodišnjem međunarodnom natjecanju Zlatna lipa Tuhlja zbor je nagrađen brončanom plaketom. Pjesme koje će izvesti: Amazing Grace, The Lion Sleeps Tonight, Go Down Moses, Nobody Knows, Oh Happy Day, As I Went Down On The River, I Say a Little Prayer, Lean On Me, Always On My Mind, I Can See Clearly, Neka cijeli ovaj svijet, Kalelarga, Ljubav sve pozlati.

Odgovorna osoba: 
Lea Lovrenčić