Poruka greške

  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() u eval() (linija 3 od /home/mojmaksi/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_argument_default_php.inc(66) : eval()'d code).
  • Warning: implode(): Invalid arguments passed u eval() (linija 4 od /home/mojmaksi/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_argument_default_php.inc(66) : eval()'d code).

KVARTURA (MREŽA CENTARA) LAND ART - IZRAZI SE GOVOROM

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 08. rujna 2012. - 10:15

Projekt CM Ribnjak "LAND ART" u sklopu KVARTURE.

Gradski parkovi i zelene površine u okolici centara za kulturu  sudjeluju u projektu.  Kroz školsku godinu. Program se osim u Centru mladih Ribnjak i Parku Ribnjaku, realizira u još 5 suradničkih centara/partnera: Centar za kulturu i film August Cesarec, Centar za kulturu Peščenica, Kulturni centar Peščenica, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Centar za kulturu Trešnjevka.

 Projekt je suradnički, nastaje u komunikaciji između 6 centara za kulturu; svaki od centara organizira dio programa. Na taj se način potiče i aktivira  protočnost programa, ideja, i voditelja, te osnažuje djelatnost Centara čime oni postaju jedan od važnih aktera u kreiranju kulturne politike grada. Takvo je umrežavanje projekata i centara nužnost, gledana u kontekstu uklapanja domaće kulturne scene u Europsku scenu.Radionicu Centra mladih Ribnjak čini nekoliko ključnih dijelova:

Upoznavanje polaznika s land art konceptom koji je određen i vođen mišlju “svi smo mi umjetnici, a priroda je moj atelje” što znači da se svi možemo kreativno izražavati ako se uskladimo s prirodom i njezinim procesima. Slijedi upoznavanje s temom land arta kroz godišnja doba.; Odlazak polaznika u prostor prirode i prikupljanje ideja za stvaranje. Slijedi skiciranje, skupljanje materijala u prirodi koja okružuje određeno mjesto i na taj ga način  prezentira. Potom se raznim alatima i materijalaima (žica, špaga, boje, ljepila i slično) izrađuje instalacija u prostoru prirode koja predstavlja autora i njegovu ideju.; Važna je činjenica o kratkotrajnosti nekih land art izložaka pa je jako važno fotografski dokumentirati svako djelo uz proces njegova nastajanja. Postavlja se izložba fotografija po  završetku radionice. Dob polaznika je od 12 godine na više.

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ