LICE U'LICE - KVARTOVSKA SVAKODNEVICA

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 27. studenoga 2012. - 10:00

Centar organizira fotoradionice kroz koje se istražuje dio grada/kvart

U utorak,  27. studenoga, u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, održana je prva od šest kvartovskih izložbi fotografija polaznika radionice Kvartura. Između 20 predstavljenih radova žiri je odabrao šest fotografija na kojima je najuspješnije prikazana zaustavljena kvartovska svakodnevica. Autori će i dalje nastaviti suradnju s voditeljicom fotoradionice, prof. Marinom Zlatarić, uz čije će savjete oblikovati nove teme, nove ideje i nove perspektive potrebne za daljnje natjecanje. 

Odabrani autori iz Centra za kulturu i informacije Maksimir su:

Anamarija Tabulov

Franco Pešec Muhić

Sara Repnjak

Sara Vaing

Roko Špoljar

Mateo Panjol Tuflija

Izložbu, otvorenu u velikoj dvorani Centra, razgledali su mnogobrojni posjetitelji.

Uz odabrane kandidate kvARTurinih centara (KC Peščenica, CeKaTe, CZKIO Susedgrad, CM Ribnjak, CKIF August Cesarec), na završnoj izložbi u CZKIO Susedgrad, mladi fotografi će imati priliku konkurirati za mjesto na izložbi u Muzeju za suvremene umjetnost od 7. do 24. veljače 2013. godine.


Termini izložbi:

LICE U'LICE u CZKIO Susedgrad - Galerija Idealni grad: 5. prosinca, 2012.

LICE U'LICE u Centru mladih Ribnjak - 14. prosinca 2012. u 18 sati

LICE U'LICE u Centru za kulturu Trešnjevka, Galerija Modulor - 18. prosinca 2012. u 19 sati

LICE U'LICE u Kulturnom centru Peščenica, knjižnica SS Kranjčevića, Zapoljska 1 - 19. prosinca 2012. u 19 sati

LICE U'LICE u Centru za kulturu i film August Cesarec (Područni ured gradske uprave Črnomerec, Trg francuske republike 15) - 20. prosinca 2012., radnim danom od 8 do 18 sati

Svi koji vole otkrivati skrivene detalje, vole svoj kvart i šetnju njegovim ulicama, uvijek s foto-aparatom u ruksaku ili ruci… imali su priliku upisati kvartovsku foto-radionicu LICE U'LICE! Sliku Zagreba ne čine samo središte grada i Donji grad, njegove znamenitosti, već i periferija, skrivene ulice, nepoznati detalji, njegovi stanovnici... 

LICE U'LICE je jedan od šest projekata MREŽE CENTARA ZA KULTURU koja okuplja šest zagrebačkih centara za kulturu (CKO Susedgrad, CM Ribnjak, CKF A.Cesarec, KC Peščenica, CK Trešnjevka i CKI Maksimir). Projekti MREŽE CENTARA ZA KULTURU pod nazivom KVARTURA, realiziraju se do kraja 2012. godine, a izvedbeni program moći će se vidjeti i tijekom 2013.

Više o Licu u'lice pogledajte ovdje:

http://vimeo.com/43143430

 

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin
Voditelj programa: 
Marina Zlatarić, prof.