LUTKARSKI IGROKAZ MUDRA SOVA I LUKAVA LISICA

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 30. siječnja 2019. - 11:00

Dječja scena Teatra Gavran izvodi novi lutkarski igrokaz Mire Gavrana.

Nakon prošlogodišnje uspješnice Doktor od životinjica, Dječja scene Teatra Gavran nastavlja ovu kazališnu sezonu novim igrokazom Mudra sova i lukava lisica – sve iz pera Mire Gavrana, lektirnog pisca za djecu i mlade te hrvatskog kandidata najznačajnije nagrade za dječju svjetsku književnost ANDERSEN 2016.

Autor lutaka i redatelj predstave  Mudra sova i lukava lisica je magistar glume i lutkarstva Jakov Gavran, a autorica glazbe je skladateljica Hana Huljić. U predstavi  igraju i lutke animiraju glumci – lutkari Luka Bjelica, Davor Kovač i Jakov Gavran. Dramaturg predstave je sveučilišni profesor, dr. art Hrvoje Seršić.

Predstava je namijenjena djeci od 3 do 9 godina. Radnja igrokaza događa se u šumi, a glavni junaci su šumske životinje, koje sve odreda imaju karakteristike ljudskih bića. U nježno edukativnoj predstavi djeca će upoznati marljivu Vjevericu čiju zimnicu ukrade Lisica. Uz pomoć mudre Sove,  Vjeverica povrati svoje blago, ali i stiče samopouzdanje koje je u životu nužno svakom živom biću.

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ