NA KRAJU LJETA - LUTKARSKA RADIONICA

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 27. kolovoza 2018. - 10:00 to Subota, 01. rujna 2018. - 18:00

Za lutkarsku tjednu ljetnu aktivnost, zainteresirana djeca dobi od 6 do 14 godina, mladi i odrasli prijavljuju se do 24.8.

Za lutkarski izraz zainteresirana djeca, a i odrasli na početku rada lutkarske radionice izabiru (pojedinačno i skupno) njima najzanimljiviju kratku narodnu ili autorsku priču (basnu, legendu) za koju izrađuju lutke koje animiraju u  lutkarskoj igri ili slikaju mjesta radnje  za slikopriču.

. Pri upisu, sudionici određuju broj dana rada pa se rad u radionicama organizira u rasponu od jednodnevnih do sedmodnevnih. Prema prijavljenim dobnim skupinama polaznika i broja dana,  stručni tim osmišljava sadržaj i način rada svake skupine posebno. Radionica započinje izborom najzanimljivije kratke priče (narodne ili autorske), a nastavlja se kreacijom i izradom te animacijom likova lutaka za lutkarsku igru ili slikanjem mjesta/vremena radnje za slikopriču. Program Na kraju ljeta završava javnom prezentacijom i razgovorom o viđenom programu sudionika i gledatelja. Sve to uz stručnu pomoć likovnog, glazbenog i lutkarskog/kazališnog umjetnika, suradnika programa. Program Na kraju ljeta – lutkarska radionica poticajan je za one sudionike koji žele nastaviti rad u amaterskoj lutkarskoj družini, a posebno je prihvatljiv za nastavak rada u mješovim grupama odraslih i djece, zainteresiranih za priče pričane i igrane lutkarskim izražajnim sredstvima.

Voditelji: Zdenka Đerđ, Nikolina Manojlović Vračar, Blaženka Bačlija Sušić, Sara Hdagha.