PLES NA SVILI

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 01. ožujka 2021. - 17:30

Zanimljiv spoj umjetničkog izričaja, plesnog pokreta, same akrobacije te adrenalina!

S radom smo nastavili u ponedjeljak 1. ožujka. u 17:30 sati, u velikoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18).

Više o programu pročitajte u nastavku...


UPISI ZA NAJMLAĐE POLAZNIKE PLESA NA SVILI 

Cirkuski program za najmlađe polaznike - 5 do 8 godina.
Imamo četiri svile (hammock verziju) i puno poi-a za vrtilice, dvije instruktorice i gostujuće cirkuske instruktore za dodatne aktivnosti.
Veselo i zanimljivo u pravom cirkuskom ozračju na prvom katu Centra za kulturu i informacije Maksimir.

Kapacitet grupe je ograničen a prijave primamo na: traumaticarts1@gmail.com


AKROBACIJE NA SVILI su vrsta zračnih akrobacija koje se u svojim začecima pojavljuju isključivo u cirkuskim krugovima. U Hrvatskoj se pojavila prije desetak godina, kada je Centar za kulturu i informacije Maksimir s Borisom Bartom pokrenuo ovu vrstu inicijative u kulturi – te su Ivu Peter Dragan poslali na radionicu akrobacija na svili u inozemstvo. To je ujedno i početak ove zanimljive discipline u Hrvatskoj.

Centar za kulturu i informacije Maksimir je tako bio glavni centar za akrobatiku te je to i ostao sve do danas. Zračne akrobacije koje se trenutno održavaju u obliku radionica u Centru su upravo akrobacije na svili - cilj je ostvariti projekt predstave u kojemu bi sudjelovale polaznice radionica te na taj način prezentirale ovu zanimljivu vještinu.

O samim  akrobacijama bitno je reći da su jedan zanimljiv spoj umjetničkog izričaja, plesnog pokreta, same akrobacije te adrenalina pri zanimljivim 'bacačkim' tehnikama. Prodiranje u svjesnost vlastitog tijela i pokreta možda je najbitnija komponenta ove vještine koja ju čini dodatno zanimljivom. Akrobacije mogu biti za sve voljne poigravanja u zraku, no zahtijeva upornost, redoviti trening te svakako ambiciju i entuzijazam. U okvirima radionica dob kao ni prethodna znanja nisu bitna – iako prednost imaju oni koji su se bavili nekom vrstom plesa ili gimnastike. 

Za sve informacije, predbilježbe i upise kontaktirajte voditeljcu programa Martinu Pavlović na broj 095/8791-587

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin