PLES NA SVILI 2017./2018.

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 25. listopada 2017. - 18:00

Spoj umjetničkog izričaja i plesnog pokreta! Akrobacije su za sve voljne poigravanja u zraku!

Akrobacije na svili su vrsta zračnih akrobacija koje se u svojim začecima pojavljuju isključivo u cirkuskim krugovima. U Hrvatskoj se pojavila prije desetak godina, kada je Centar za kulturu i informacije Maksimir s Borisom Bartom pokrenuo ovu vrstu inicijative u kulturi – te su Ivu Peter Dragan poslali na radionicu akrobacija na svili u inozemstvo. To je ujedno i početak ove zanimljive discipline u Hrvatskoj.

Centar za kulturu i informacije Maksimir je tako bio glavni centar za akrobatiku te je to i ostao sve do danas. Zračne akrobacije koje se trenutno održavaju u obliku radionica u Centru su upravo akrobacije na svili - cilj je ostvariti projekt predstave u kojemu bi sudjelovale polaznice radionica te na taj način prezentirale ovu zanimljivu vještinu.

O samim  akrobacijama bitno je reći da su jedan zanimljiv spoj umjetničkog izričaja, plesnog pokreta, same akrobacije te adrenalina pri zanimljivim 'bacačkim' tehnikama. Prodiranje u svjesnost vlastitog tijela i pokreta možda je najbitnija komponenta ove vještine koja ju čini dodatno zanimljivom. Akrobacije mogu biti za sve voljne poigravanja u zraku, no zahtijeva upornost, redoviti trening te svakako ambiciju i entuzijazam. U okvirima radionica dob kao ni prethodna znanja nisu bitna – iako prednost imaju oni koji su se bavili nekom vrstom plesa ili gimnastike.

Radionice akrobacija na svili vodi Martina Pavlović koja se ovom vještinom bavi nešto više od tri godine, a i sama je pohađala spomenute radionice u Centru. 


Termini:

ponedjeljak    
18.00 do 21.00 sati
srijeda              
18.00 do 21.00 sati
četvrtak 
18.00 do 20.00 sati 
Mjesečna cijena: 250,00 kn

Za sve informacije, predbilježbe i upise kontaktirajte voditeljcu programa Martinu Pavlović na broj 095/8791-587

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin
Voditelj programa: 
Martina Pavlović