PREDSTAVA "PUNOGLAFKA" U REŽIJI MARIJA KOVAČA

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 09. prosinca 2012. - 20:00

Prevencija neprihvatljivog ponašanja mladih i ukazivanje na vrijednosti

RAZDOBLJE ODRŽAVANJA: deset izvođenja tijekom 2012. i popratni programi uz svako izvođenje predstave

TERMINI IZVEDBI "PUNOGLAFKE" U KNAP-u: 11. i  25. studenoga, te 1. i 9. prosinca u 20 sati

Projekt "Punoglafka" sastoji se od središnjeg glazbeno-scenskog projekta (predstave) s temom neprihvatljivog ponašanja mladih i pratećih programa koji elaboriraju istu temu kroz radionice, istraživanja, tribine, seminare, forum kazalište i druge interaktivne sadržaje.

U eri izokrenutih vrijednosti želimo ukazati mladim ljudima na društvene, moralne i etičke vrijednosti koje se zaboravljaju, kako bi izrasli u zrele osobe - otvorene, komunikativne i čvrstoga stava, te osobe koje će znati donijeti odgovorne osobne i društvene odluke.

Projekt se stvara na temelju romana Damira Trajčevića "Punoglafka“ koji donosi ispovijest sedamnaestogodišnje djevojke i njen, apsolutno ničim ne opterećen, pogled na društvo i sredinu u kojoj živi. Njen život je koncipiran kao neprestani party koji prestaje tek kad joj tijelo otkaže poslušnost.

"Punogfafka" prikazuje prividno dinamičan i atraktivan život mlade djevojke ispunjen modom, izlascima, seksom i opijatima, no istovremeno razotkriva šokantnu sliku današnje mladeži lišene ideala, etičkih načela, životnog cilja, moralnih normi i ikakvih društvenih vrijednosti.
Program je zajednički projekt Mreže centara za kulturu. Umrežavanjem centara na osnovi konkretnih projekata koriste se već postojeći prostorni, tehnički i ljudski resursi čime se znatno smanjuju troškovi, a povećava se kvaliteta i doseg konkretnog programa.

Više o predstavi pogledajte ovdje:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WW4cWbyf2xo

AUTOR, VODITELJ PROGRAMA: Boris Kovačević

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ