TEATAR GAVRAN

Vrsta programa: 

2002. godine glumica Mladena Gavran i njen suprug književnik Miro Gavran pokrenuli su Teatar GAVRAN

Teatar GAVRAN igra suvremene dinamične predstave u kojima se na prvom mjestu afirmira Glumačko umjeće kao osnov teatarske umjetnosti, tako da na svojim predstavama angažira ponajbolje hrvatske glumce, istaknute redatelje i iskusne suradnike. Nastoji kontinuirano biti nazočan u gradu Zagrebu, ali istodobno doći u svako, pa i najmanje mjesto u Hrvatskoj, ako u njemu postoji želja za kazališnim doživljajem. Povremeno gostuje i na inozemnim scenama: Austrija, Mađarska, Srbija, Slovačka, Belgija, Poljska, Bosna i Hercegovina. U prosjeku Teatar GAVRAN svake godine izvede jednu premijeru i stotinjak repriza. 

U jesen 2002. godine glumica Mladena Gavran i njezin suprug književnik Miro Gavran pokrenuli su Teatar GAVRAN. Prva premijerna izvedba bila im je monokomedija „Hotel Babilon“ , koju je Mladena odigrala više od dvije stotine puta, i za tu interpretaciju bila ovjenčana i značajnim nagradama. 

Druga premijerna izvedba Teatra GAVRAN bila je komedija „Zabranjeno smijanje“, koja je uz pozitivan prijem publike i kritike premašila brojku od stotinu repriznih izvedbi. Potom je izveo premijeru drame „Kreontova Antigona” , te premijere izvrsno prihvaćenih komedija „Sve o muškarcima”, „Papučari” , „Rogonje”, „Najluđa predstava na svijetu” i „Pandorina kutijica”.

Više o Teatru GAVRAN

http://www.teatar-gavran.hr

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ
Voditelj programa: 
Zdenka Đerđ