TEATAR GAVRAN U CKIM-U

Vrsta programa: 

Svjetski poznat komorni Teatar Gavran i ove će godine svoje nove predstave pripremati u CKIM-u

Nastavljajući višegodišnju suradnju svjetski poznat komorni Teatar Gavran i ove će godine svoje nove predstave pripremati u Centru za kulturu i informacije Maksimir – jednu u proljeće, a drugu na jesen. Budući su u tijeku razgovori  s glumcima i redateljima za proljetnu premijeru, pokusi komedije Mire Gavrana Parovi započinju u rujnu s redateljem Robertom Raponjom i tri muško-ženska glumačka para. Bit će to prva ansaml-predstava Teatra Gavran! 

Dvije pretpremijere odigrane su do sada u CKIM-u, a posljednja od njih je predstava Pivo koju su gledatelji mogli pogledati u veljači prošle godine. Riječ je o  neobičnoj komediia koja govori o ocu i sinu i njihovu odnosu tijekom šezdeset godina.

Teatar Gavran igra suvremene dinamične predstave u kojima se na prvom mjestu afirmira glumačko umijeće kao osnov teatarske umjetnosti, tako da na svojim predstavama angažira ponajbolje hrvatske glumce, istaknute redatelje i iskusne suradnike. Nastoji kontinuirano biti nazočan u gradu Zagrebu, ali istodobno doći u svako, pa i najmanje mjesto u Hrvatskoj, ako u njemu postoji želja za kazališnim doživljajem. Povremeno gostuje i na inozemnim scenama: Austrija, Mađarska, Srbija, Slovačka, Belgija, Poljska, Bosna i Hercegovina.

Teatar je nastao u jesen 2002. godine, a pokrenuli su ga glumica Mladena Gavran i njezin suprug književnik Miro Gavran. Prva premijerna izvedba bila im je monokomedija Hotel Babilon, koju je Mladena odigrala više od dvije stotine puta i za tu interpretaciju bila ovjenčana značajnim nagradama.

 

 

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ