ZAGREB NA2: NE DRUŽITE SE S NJOM

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 15. lipnja 2013. - 13:00

Novim igrokazom Družina Maksimirci usredotočuje se na problem vršnjačke (ne)komunikacije i nasilja

I ove se godine program Kvarture - Zagreb na2 fokusira na jednu od osnovnih zadaća kvartovskog centra za kulturu koja građanima nudi/osmišljava kvalitetne kulturne sadržaje u kvartu u kojem žive, upoznaje ih s njegovim posebnostima, informira ih, educira i nastoji poboljšati kvalitetu života u njima.

Tako je dio programa Zagreb na2 Centra za kulturu i informacije Maksimir prošle godine bila autorska predstava Maksimirski vremoplov Kazališne družine Maksimirci, koja je  povezivala prošlost i sadašnjost kvarta. Novim igrokazom naslova Ne družite se s njom, družina se usredotočuje na sadašnjost odnosno temu - problem vršnjačke (ne)komunikacije pa i vršnjačkoga nasilja te javnosti pokazuje svoj susljedan autorski, stvaralački, zajednički rad.  U subotu, 15. lipnja (subota) 2013. u dvorani Centra (Švarcova 18) održan je tako prvi javni pokus igrokaza Ne družite se s njom, a njegova je praizvedba/premijera planirana za Dan prava djeteta, 20. studenoga 2013.

Dodatne informacije: zdenka.djerdj@cki-m.com

U predstavu „Ne družite se s njom“ (prema  istoimenom igrokazu Dramske grupe Cvrkutani i Snježane Čubrilo) ukomponirana je priča Melite RundekČistač“, a redateljica je Sanja Vlahović-Trninić.

Kostimografija i rekvizita: KD Maksimirci  i Sanja Vlahović-Trninić

Kreacija i izrada likova- lutaka/sjena: Ivna Azinović i Sanja Vlahović-Trninić

Glazbeni suradnik: Boris Klarić

Za tehniku odgovorna: Sanela Šolc

Mentorica: Zdenka Đerđ

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ
Voditelj programa: 
Zdenak Đerđ