„ELF“ („VILENJAK“) - HIT BOŽIĆNI MJUZIKL U CKIM

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 29. prosinca 2023. - 19:30

S ponosom Vas pozivamo na izvedbe mjuzikla „Elf“ („Vilenjak“), nastalog prema istoimenom hit filmu

Tijekom prosinca će se u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18 održati čak deset amaterskih izvedbi popularnog mjuzikla nastalog u našoj produkciji, uz odobrenje Music Theatre International iz Londona.

Polaznici škole mjuzikla Centra za kulturu i informacije Maksimir na pozornici će oživjeti priču o Buddyju Hobbsu, mladom siročetu koji zabunom završi u vreći s darovima Djeda Mraza te njegov novi dom postaje Sjeverni pol. Djed Mraz i njegovi pomoćnici odluče odgajati Buddyja kao vilenjaka, a situacija se zakomplicira kad Buddy otkrije da je čovjek te se uputi u New York kako bi pronašao svog oca.

Mjuzikl „Elf“ nastao je prema istoimenoj božićnoj komediji New line Cinema scenarista Davida Berenbauma iz 2003. godine, s Willom Ferrellom u glavnoj ulozi. Autor glazbe je Matthew Sklar, a autor stihova Chad Beguelin prema priči Thomasa Meehana i Boba Martina.

Elf će na pozornici u Švarcovoj 18 oživjeti polaznici Škole mjuzikla Centra za kulturu i informacije Maksimir. Redateljica je Rajna Racz, za koreografiju je zadužena Desanka Virant dok je mjuzikl na hrvatski preveo Dražen Bratulić.  

Autori kostimografije: Sveučilište u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet, Zavod za dizajn tekstila i odjeće, studenti druge godine Diplomskog studija. Kostimografija: Mirta Baranić, Petra Bobić, Jana Friščić, Ana Jančiković, Tesa Koren, Roza Marija Marković, Nikolina Manda Šarić, Silvija Šubek i Laura-Ana Zdunić. Mentori kostimografije: doc. dr. art. Ivana Bakal i mag. ing. techn. text. Đurđica Kocijančić.

Autori scenografije: Student/ice predmeta Oblikovanje scenskog prostora 1, Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu: Katarina Antunović, Julia Kršlović, Lucija Obrovac, Mateo Sito i Nika Ševerdija. Mentori prof. dr. art. Mirjana Vodopija i as. Lav Paripović.

Osim Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, funduse kostima i scenografije ustupili su nam i HNK u Zagrebu, Dječje kazalište Žar ptica i Kazalište Kerempuh, dok su se za okrijepu izvođača pobrinuli Jana, Jamnica i Dubravica.

Izvode:
Branko Stanić, Buddy (Vilenjak)
Andrija Nazlić, Buddy (Vilenjak), Walter (tata)
Neven Travaš, Walter (tata)
Nikolina Kolarić, Jovie
Tea Mejovšek, Jovie, Emily (mama)
Anika Laštro, Emily (mama), Ms Greenway 
Sara Vladić, Deb (tajnica), Ms Greenway
Marta Penzar, Deb (tajnica), Michael
Lucija Lukačić, Michael
Sandra Andrijanić, Upravitelj, ansambl
Karla Nazor, Zaštitar, ansambl, Matthews
Leona Andrijanić, Zaštitar, ansambl, Matthews 
Ana Kovačić, ansambl, Chadwick
Vita Fiket, Zaštitar, ansambl
Jurica Jelčić, Djed Mraz
 

Termini:

2.12. u 19:30 sati

5.12. u 19:30 sati

9.12. u 11:00 sati

12.12. u 19:30 sati

15.12. u 11.00 sati

16.12 u 19:30 sati

19.12. u 19:30 sati

21.12. u 11:00 sati

29.12. u 19:30 sati

30.12. u 19:30 sati

Ulaz na sve izvedbe je besplatan.  

Predbilježbe obavezne na: marketing@cki-m.com

Dodatne informacije: Lea Lovrenčić, viša stručna suradnica, Centar za kulturu i informacije Maksimir

099 465 4089 / lea.lovrencic@cki-m.com

Odgovorna osoba: 
Lea Lovrenčić