47. MEĐUNARODNI FESTIVAL KAZALIŠTA LUTAKA - PIF

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 16. rujna 2014. - 17:00

Održan je 47. međunarodni festival kazališta lutaka u organizaciji Kulturnog centra Travno.

PIF je međunarodni festival kazališta lutaka s višedesetljenom tradicijom. Jedinstven je festival u gradu Zagrebu i okuplja najpoznatija svjetska i hrvatska kazališta i predstave. Organizator Festivala je Kulturni centar Travno.
47. međunarodni festival kalzališta lutaka PIF održavao se od 15. rujna - 20. rujna 2014. Tijekom šest festivalskih dana u gradu Zagrebu će gostovati 22 kazališta i kazališne družine iz 9 zemalja.
Prostori igranja predstava: Scena Travno u Kulturnom centru Travno, Zagrebačko kazalište lutaka, Satirično kazalište Kerempuh, dvorana Centra za kulturu i informacije Maksimir i Dječje kazalište Dubrava.
16. rujna 2014. s početkom u 17.00 sati u dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir izvela se predstava "Ronilac bisera", Dječjeg kazališta Dubrava i Umjetničke organizacije LOFT.  
Kratki sadržaj: Žic, posljednji ronilac bisera na našem moru, priča nam u predstavi priču o baki Luciji, djedu Šimunu, njihovoj prekrasnoj nećakinji Brnistri te o žiovtu na malom Velikom otoku. Svake godine, Veliki ototk posjećuje grčki trgovac Apriori Apropo, koji ne dolazi samo da bi prodavao, već zbog lijepe Brnistre.
Redateljice Morana Dolenc i Sanja Milardović za ovu krasnu predstavu o ljubavi iskoristile su priču našeg poznatog književnika Ludwiga Bauera.

Predstava je namijenjena djeci od 6 godina.

Sve informacije o predstavi i svim drugim događanjima uz informacije o prodaji karata potražite na: www.pif.hr