ALTERNATIVNA KAZALIŠNA SCENA - KAZALIŠNI KOTAO 2012.

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 23. studenoga 2012. - 11:45

Potiče se zajednički rad i razvoj, popituju granice kazališnog izričaja

Kazališni kotao okuplja razne kazališne skupine istraživačko-alternativnog smjera u kazalište vaninstitucionalnog tipa. Djeluje pri Centru za kulturu i informacije Maksimir, a kazališne skupine unutar njega imaju potpunu autonomiju rada. 

U Kazališnom kotlu djeluju afirmirane hrvatske alternativne kazališne skupine sa zapaženim rezultatima, a stalan je dotok novih, mladih kreativaca koji u programu prepoznaju plodno tlo za svoj daljnji rad i razvoj. Potiče se zajednički rad na projektima, razvija komunikacija, propituju se granice kazališnog izračaja. Cilj programa je napraviti žarište eksperimentalno-alternativnog kazališta.

Smatramo da kroz ovaj projekt možemo poboljšati i unaprijediti kazališni život grada Zagreba. Mladi se kroz radionice uključuju u već afirmirane kazališne skupine koje nude širok raspon kazališnog izračaja. Ukratko, svi ciljevi Kazališnog kotla kreću se prema postavljanju čvršćih temelja za novu alternativnu kazališnu scenu koja se ionako, što zbog nezadovoljstva uvjetima rada na drugim mjestima, što zbog nezadovoljstva kompletnom kulturnom politikom spram kazališnih alternativnih grupa, formira oko Centra.

Odgovorna osoba: 
Leo Katunarić
Voditelj programa: 
Leo Katunarić