BLACK BOARD MUSIC PROJECT

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 09. studenoga 2017. - 14:00 to Petak, 10. studenoga 2017. - 14:00

Priča o glasoviru, Slon i Labud, Zika Zika Muzika... 

Projekt BlackBoard Music Project, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18.

Četvrtak, 09.11.2017.

14:00 - 18:30  
Priča o glasoviru - prof. Katarina Krpan
Slon i Labud - Dime Dimovski - kontrabas
 
Petak, 10.11.2017. 

09:30 - 12:00  
Zika Zika Muzika - Lucija Stanojević - violinistica i glazbena pedagoginja
 
13:00 - 14:00  
Ogledni sat otvoren za publiku

BlackBoard Music Project

za mladu publiku, učenike nižih i viših razreda osnovne škole, Hrvatska glazbena mladež surađuje s Muzičkom omladinom Belgije. Tim povodom u Zagreb dolazi direktor Musiktheatar Transparant - Wouter Van Looy koji će nazočiti koncertu.

Koncertu za učenike prethodit će radionica na kojoj će umjetnici  izvesti unaprijed dogovorneni koncertni program u nazočnosti gsp. Woutera Van Looya.  Njegova uloga je skrenuti pažnju, po potrebi,  na neke detalje  u načinu  prijenosa glazbe na auditorij.

Pijanistica Katarina Krpan  izvesti će kratke stavke glazbe J.S. Bacha, F. Chopina i B. Šipuša,  kontrabasist Dime Dimovski  2 stavka  iz Karnevela životinja  C. S. Saensa , Slona ili Labuda  uz pratnju  glasovira  a Lucija  Stanojević, glazbena pedagoginja i violinistica prezentirat će  kratki program s naslovom ZIKA-ZIKA MUZIKA  o kojem će s učenicima razgovarati i približiti im pojam kako slušati glazbu. Tijeku koncerta za učenike nazočit će i prof. Looy promatrajući kako  mlada publika prihvaća glazbu, kako reagira na pojedina djela iz različitih glazbenih razdoblja.

Takav način prezentacije  vrijedna  je razmjena iskustava u radu s djecom, učenicima  ali i  mladim izvođačima  u usporedbi  kako se radi u drugim  europskim sredinama. Hrvatska glazbena mladež  je članica svjetske organizacije Glazbenih mladeži Jeunesses musicales Internacional i svaka razmjena iskustava je dobro došla  svima. Program je odabirom djela primjeren dobi od  6 do 10 godina. 

Veselimo vam se!