BOGATA KULTURNA JESEN U CENTRU ZA KULTURU I INFORMACIJE MAKSIMIR

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 18. rujna 2021. (All day)

Koncerti iznenađenja, kulturni kviz, trening javnog nastupa, radionice izrade lutaka, etno zbor,izložba stripa…

Orkestar mladih glazbenika SO DO El Sistema prošli je vikend održao koncert iznenađenja te prikupio brojne znatiželjnike koji nisu mogli odoljeti zvucima ovog jedinstvenog orkestra. Njihova proba u Centru za kulturu i informacije Maksimir spontano je prerasla u koncert čim su se otvorila vrata dvorane u kojoj su održavali probu.

Naši dragi SO DO-ovci još su jednom pokazali zašto su miljenici zagrebačke publike, a ovaj pop-up koncert iznenađenja sigurno će mnogima još dugo ostati u sjećanju.

Kako je to izgledalo i zvučalo pogledajte u fotogaleriji te na našoj Facebook stranici, a mi vas pozivamo da i dalje pratite njih rad kao i brojne kulturne programe Centra za kulturu i informacije Maksimir.

 Već u petak za vas pripremamo zabavni i informativni kulturni kviz u parku iza Centra. Prva ovosezonska Kvizultura čeka vas u 19 sati. Prijavite svoju ekipu (maksimalno četiri člana) na e-mail: davor.ivanov83@gmail.com.  Zabavite se i provjerite svoje znanje o glazbu, filmu, književnosti i umjetnosti.

Uskoro vas očekuje i Trening javnog nastupa.  Za sve tremaroše i one koje žele prevladati strah od javnog nastupa, pripremili smo radionicu na kojoj se, kroz praktičan rad savladavaju problemi nastupanja u javnosti. 

Za kreativce tu je naš program „Zlatna nit“, edukativna radionica za izradu tekstilnih lutaka i igračaka po drevnoj  tehnologiji.

Za one kojima je dosadilo pjevati samo pod tušem tu je naš Mola Basme etno zbor kao i Djevojački zbor čiji se rad provodi po posebnoj metodici "Umjetnost zborskog pjevanja".

Ljubitelje stripa obradovat će izložba Nikole Čižmešije koju do 29. rujna možete pogledati u našoj galeriji Crta. Ovaj mladi umjetnik vješto kombinira stilove, tehnike i zakonitosti različitih stripova, od američkog superherojskog stripa, japanske mange te europskih stripova slobodnije forme.

Tu su i naši već uhodani programi koji svake godine privlače sve veći broj polaznika. Ples na svili, likovne radionice za djecu, ritmika PS SAM-SA, suvremeni ples i dramska skupina MIST… sve vas to čeka u Centru za kulturu i informacije Maksimir, a na našoj Facebook stranici svaki se dan možete opustiti uz našu Pauzu za ručak uz glazbu.

Za vas u novoj sezoni pripremamo brojna iznenađenja stoga nas pratite i dalje na našim internetskim stranicama i Facebooku.