DOBROTVORNA KOLONIJA ZGCLASSIC 2019.

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 09. srpnja 2019. - 20:00

Budite dio likovne akcije na otvorenom u sklopu manifestacije ZG CLASSIC!

Centar za kulturu i informacije Maksimir od 23. lipnja do 9. srpnja 2019. godine u sklopu ZG Classica organizira dobrotvorne likovne kolonije/likovne akcije na otvorenom u kojoj će četvero umjetnika mlađe generacije slikati/crtati motive povezane s koncertima koji će se odvijati u sklopu manifestacije.

TERMINI LIKOVNIH AKCIJA NA OTVORENOM I IMENA UMJETNIKA:

23.6. - Alba Miočev
27.6. - Maja Bachler
6.7. - Filip Miloloža
9.7. - Dominik Vuković

Ova likovna kolonija će obogatiti ponudu kulturnoga ljeta u Zagrebu, kao što su to učinili koncerti na Zrinjevcu i Trgu kralja Tomislava 2016., 2017. i 2018. godine.

Interakcija slikara i posjetitelja, kao i velika posjećenost koncerata na Zrinjevcu i Trgu kralja Tomislava mogla bi biti temelj za dinamičnu interdisciplinarnu suradnju na ovom festivalu. Četvero slikara na ovom festivalu obogatit će Trg kralja Tomislava svojim različitim stilovima i pristupima slici, pa će ova kolonija funkcionirati i kao interaktivna izložba na otvorenome, koja će dati priliku posjetiteljima da svjedoče nastanku slikarskih djela.

Tekst priredio Feđa Gavrilović

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i dio je programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2019. godinu.

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković
Voditelj programa: 
Feđa Gavrilović