DR. ANTE STARČEVIĆ OTAC DOMOVINE ILI NE

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 29. siječnja 2015. - 12:00

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Hrvatska matica iseljenika organizirali su javnu tribinu.

Četvrtak 29.01.2015. - 12.00 sati Centar za kulturu i informacije Maksimir i Hrvatska matica iseljenika organizirali javnu tribinu pod nazivom "dr. Ante Starčević Otac Domovine ili ne" na trgu Stjepana Radića 3.
Ante Starčević osnivač i vođa pravaškog pokreta bio je i ostao čitav svoj život beskompromisni borac za slobodu i iznad svega demokratsku Hrvatsku. Zbog svojih političkih pogleda, zbog svoje dosljednosti u političkim idejama koje je zastupao i javno propagirao izazvao je velike reakcije u narodu. Jedni su ga javno obožavali, a drugi su ga nemilosrdno napadali. Veoma je važno istaknuti da se Starčević kao političar uspio oduprijeti svim političkim strankama u tadašnjoj Hrvatskoj. Često neshvaćen i osamljen u svojim političkim idejama dobio je podršku u jednom užem krugu intelektualaca, književnika, studenata i omladine. Starčević je po mnogima najlucidnija politička osoba u povijesti hrvatskog naroda i dana je veoma aktualan.
Gosti tribine su bili: dr. sc. Ivan Čizmić, dr. sc. Zlatko Hasanbergović, dr. sc. Marin Sopta i prof. Marin Knezović ravantelj Hrvatske matice iseljenika.
ULAZ JE BIO SLOBODAN I OTVOREN ZA JAVNOST.

Odgovorna osoba: 
Marin Sopta
Voditelj programa: 
Marin Sopta