DRUGI ZBORNIK DRAMA I PREDLOŽAKA ZA IGRE

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 16. prosinca 2003. - 18:00

Zbornik drama i predložaka za igre autorskog alternativnog kazališta 2001. - 2002., Zagreb 2003.

Za drugi broj dvogodišnje  publikacije Zbornika, drame i predloške za igre izabrala je, uredila i popratne tekstove o autorima i kazališnim družinama napisala Zdenka Đerđ.

Zbornik sadrži 17 izabranih dijaloških tekstova podijeljenih u šest skupina. Pored prethodno ustanovljenih, i u prethodnom broju Zbornika objavljenih skupina (Dramski prvijenci, Kazališna naiva, Lutkarski igrokazi iBezriječno kazalište) uvedene su i dvije nove: Kazališni prepjevi i Kazalište u nastajanju. Igrokaz Ne družite se s njom  iz potonje skupine Zbornika, bio je polazište KD Maksimirci 2013. za istoimeni.www.mojmaksimir.com/content/kd-maksimirci-ne-družite-se-s-njom

Zbornik je javno predstavljen 16. prosinca 2003., u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5), u Zagrebu. Pored autora objavljenih drama, u predstavljanju Zbornika sudjelovali su dr. sc. Ana Lederer, teatrologinja,  doc. dr. sc. Diana Zalar, književna teoretičarka, Helena Braut, kazališna kritičarka, Tomislav Buntak, nakladnik i mr. sc. Zdenka Đerđ, urednica.  

Redovna cijena: 90,00 kn

 www.gogol.shoppingcentar.com.hr , www.booksa.hrwww.superknjizara.hr

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ
Voditelj programa: 
Zdenka Đerđ