EDUKATIVNA TRIBINA VIRTUOZA NA GLAZBALIMA

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 10. listopada 2012. - 13:00

Predstavljanje glazbenih instrumenata u svoj njihovoj raznolikosti

25. travnja 2012. godine, u 13 sati, održan je nastup Ansambla za ranu glazbu "Minstrel". 30. svibnja 2012. godine u 13 sati, nastup DUO SFORZATO: Ante Krpan (klarinet); Ivan Pernicki (glasovir).

Koncept edukacije bazirao se na predstavljanju glazbenih instrumenata u njihovoj raznolikosti i mogućnostima izvođenja. Tribine su vođene po tematskim cijelinama: vokalna glazba; žičana glazbala; puhačka glazbala; ostala žičana galazbala; udaraljke; instrumentalna glazba; opera. Tribine se održavaju u Centru dva puta mjesečno tijekom školske godine, po jedan sat u međuturnusu.

Program je namjenjen djeci školskog uzrasta, svaka tribina osmišljena je tako da uz glazbeni dio, gdje će se predstavljati različiti instrumenti i ansambli, u edukativnom dijelu održavat će se predavanje o specifičnosti instrumenata, a dio predviđamo za pitanja djece. Cilj ovakvih edukativnih tribina je razviti kod djece senzibilitet za pojedine instrumente te razviti potrebu za kvalitetnijim slušanjem izvođenja glazbenog djela, kako bi na koncertima mogli uživati  i slušajući sa razumijevanjem. 

Za sve informacije kontaktirajte Jadranku Kerin na broj: 095/9044 236

 

 

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin
Voditelj programa: 
Jadranka Kerin