FESTIVAL GLAZBE 2018.

Vrsta programa: 
Termin: 
Nedjelja, 04. studenoga 2018. - 14:00 to Nedjelja, 16. prosinca 2018. - 14:00

Centar za glazbu Zagreb i Centar za kulturu i informacije Maksimir pripremaju novo izdanje Festivala glazbe u Zagrebu. Festival će, kao i uvijek do sada, biti raznovrstan i bogat sadržajima, nastojeći pokriti sve vidove glazbenog amaterizma, s osobitim naglaskomna izvrsnosti

Od 4. – 13. studenog 2018. u sklopu Festivala glazbe 2018. u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ održano je Natjecanje zborova i vokalnih sastava, koncert Ženskog pjevačkog zbora Carmen manet, iz Slovenije, te svečani koncert Festival glazbe u Kući dobrih tonova u izvedbi mladih glazbenika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, koji su u Centru za kulturu i informacije Maksimir od 10.-13. studenoga vrijedno uvježbavali program i u Lisinskom izveli nezaboravan koncert pod dirigentskom palicom maestra Geralda Wirtha.
Pozivamo vas da i dalje budete s nama i prisustvujete koncertima u sklopu naše manifestacije Festivala glazbe.

Ovu subotu 1. prosinca 2018. u Crkvi Srca Isusova, Voćarska 106, u Zagrebu, u 18.00 sati, održat će se Smotra zborova katoličkih gimnazija Republike Hrvatske;

u nedjelju 2. prosinca 2018. u Hrvatskom glazbenom zavodu, u Gundulićevoj 6, u Zagrebu, u 20.00 sati na koncertu Jubilarni zborovi nastupit će: Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, Komorni zbor Ivan Filipović i Dječji operni zbor studija Zvjezdice.

I na kraju, kako to i priliči mjesecu prosincu, u Centru za Kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, Zagreb od 15.-16. prosinca 2018. (subota i nedjelja), održat će se Božićni festival.

Dobro nam došli!


PROGRAM 4.-13.11.:

Subota, 10.11. - utorak, 13.11. Centar za kulturu i informacije Maksimir, Zagreb

Praktični rad s mladima u zboru i orkestru - mentor Gerald Wirth (Beč, Austrija)

 

Utorak, 13. 11. u 20:00 sati, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Velika dvorana

Okupit ćemo više od 200 mladih glazbenika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Ovo je uzvratni koncert projekta „Srebrenica Music Camp 2018.“ koji se održao ovo ljeto u Srebrenici.

Kamp je ovo ljeto organizirala Kuća dobrih tonova – multietnički glazbeni projekt koji okuplja djecu iz Srebrenice i okolnih naselja, s ciljem pomirenja i izgradnje suživota kroz iskustvo učenja i doživljaj glazbe. Oni su okupili El Sistema metodologijom inspirirane programe iz Srbije i Hrvatske koji su donijeli veselje i optimizam u Srebrenicu, a sada će u uzvratnom koncertu prirediti veselje i Zagrebu. Pridružit će nam se i Dječji operni zbor iz Zagreba i Dječji zbor CKIM.

Ulaznice se mogu preuzeti na blagajni dvorane Lisinski, a za grupe i članove udruge rezervirati na info@so-do.hr

Dječji zbor Čarobna nota, Niš
Hor OŠ Sveti Sava, Niš
Dječji operni zbor, Zagreb
Dječji zbor CKIM-a, Zagreb
Simfonijski orkestar mladih SO DO - El Sistema Hrvatska
M.A.P.El Sistema Srbija

U nedjelju, 4. studenog u Maloj dvorani KD "Vatroslava Lisinskog" završilo je Natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih sastava – treće po redu.

Za sve informacije o uvjetima i prijavama stojimo Vam na raspolaganju i slobodno nas možete kontaktirati. Lea Bulić, mob: 099 4654 089, e-mail: lea.bulic@cki-m.com, Anita Končar, mob: 099 6161 221, e-mail: anita.koncar@cki-m.com

4.11.2018.- Natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih sastava
Odgovorna osoba: 
Lea Lovrenčić