FOTOGRAFIJA I MLADI 2019. - POZIV NA SURADNJU!

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 15. studenoga 2019. - 23:45

Pozivamo sve zagrebačke škole da se prijave na natječaj za projekt Fotografija i mladi!

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Muzej grada Zagreba pozivaju sve zagrebačke osnovne škole da nam se i ove 2019. godine priključe u projektu “Fotografija i mladi”.

Projekt “Fotografija i mladi”, u partnerstvu Muzeja grada Zagreba i Centra za kulturu i informacije Maksimir održava se od 2010. i svake godine okuplja veliki broj škola sudionica projekta.

Ovogodišnja tema je MOJ KVART, u sklopu koje učenici mogu fotografirati život u svom kvartu; ono što je njima najinteresantnije, ono po čemu se njihov kvart razlikuje od ostalih zagrebačkih kvartova.

PROPOZICIJE NATJEČAJA:
1. Sudjelovati mogu učenici od IV. do VIII. razreda osnovnih škola
2. Svaki učenik može poslati najviše 3 originalne fotografije dimenzija: 20 x 30, 30 x 40 ili 40 x 50 cm
3. Krajnji rok za predaju fotografija je 15. studenoga 2019.
4. Na poleđini fotografije obavezno je čitko napisati naziv fotografije, ime i prezime autora/ice, razred, školu i mentora
5. Svaki mentor dužan je e-poštom poslati popis u digitalnom obliku s podacima navedenih pod br. 4 na e-adresu: tomislav.vukovic@gmail.com
6. Fotografije treba dostaviti (osobno ili poštom) na: Centar za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, 10000 Zagreb, s naznakom: "Za natječaj Fotografija i mladi”.

Napomena:
1. Kopije fotografija kao i fotografije izvan zadanog formata neće se uvažiti
2. Sve ostale nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje
3. Određeni broj fotografija pohranit će se u fototeku MGZ-a te neće biti vraćene autoru ili školi

Stručni žiri u sastavu: Tomislav Buntak, Mijo Vesović, Miljenko Gregl, Vesna Leiner i Tomislav Vuković odabrat će 3 najbolje učeničke fotografije.

Učeničke fotografije bit će izložene na izložbi u Muzeju grada Zagreba koja će se otvoriti 22. studenoga 2019. godine u 13 sati.
Najboljim fotografijama dodijelit će se 3 vrijedne nagrade, a svi mentori i učenici će dobiti zahvalnice. Centar snosi troškove nagrada, zahvalnica i žiriranja radova, a škola organizira voditelja foto sekcije škole, učenike i razvijanje i slanje fotografija na gore navedenu adresu.

Svi sudionici projekata Maske i Fotografija i mladi mogu besplatno razgledati izložbe i postav Muzeja grada Zagreba!

*Službeni poziv na natječaj u pdf formatu možete preuzeti ovdje.

Veselimo se suradnji!

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i dio je programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2019. godinu.

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković
Voditelj programa: 
Vesna Leiner i Tomislav Vuković