FOTOGRAFIJA I MLADI 2021.

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 03. prosinca 2021. - 13:00

Izložba učeničkih fotografija na temu Zeleni Zagreb u Muzeju grada Zagreba!

Muzej grada Zagreba i Centar za kulturu i informacije Maksimir pozivaju Vas na otvorenje izložbe učeničkih fotografija na temu Zeleni Zagreb, koja će se 3. prosinca 2021. godine u 13 sati otvoriti u Muzeju grada Zagreba.

Projekt “Fotografija i mladi”, u partnerstvu Muzeja grada Zagreba i Centra za kulturu i informacije Maksimir održava se od 2010. u suradnji sa zagrebačkim osnovnim školama.

Ovogodišnje škole sudionice su:

OŠ Marina Držića (1. nagrada)
OŠ Pantovčak (2. nagrada)
OŠ Jure Kaštelana (3. nagrada)
OŠ Kralja Tomislava
OŠ Poliklinike SUVAG
OŠ Žitnjak
OŠ Antuna Gustava Matoša
OŠ Josipa Jurja Strossmayera
OŠ Petra Preradovića
Centar za odgoj i obrazovanje Goljak

Stručni žiri u sastavu: Tomislav Buntak, Miljenko Gregl, Vesna Leiner i Tomislav Vuković odabrao je 3 najbolje učeničke fotografije i to:

1. Nagrada EVA KNEZ RUKAVINA, OŠ M.Držića, Mentor: Tihomir Gržinčić
2. Nagrada ADRIANA KOŠTOMAJ, OŠ Pantovčak, Mentorica: Marina Žitković
3. Nagrada DORA IŠEK, OŠ J.Kaštelana, Mmentorica: Dubravka Đuretek Šuper

Nagrade i zahvalnice mogu se preuzeti u prostorima Centra (Švarcova 18) od ponedjeljka 6. 12. 2021. od 10-15 sati (ako niste u mogućnosti preuzeti nagrade u navedenom terminu kontaktirajte nas na tel: 01 2442 193 ili na e-mail: centar@cki-m.com).

Ovogodišnja tema je ZELENI ZAGREB. Zašto jedan grad nazivamo zelenim? Da li je to samo biljni pokrov i čuvanje okoliša? Ili su to energetska i prometna riješenja? Po čemu bi vi Zagreb nazvali zelenim gradom? Što je Zagreb do sad poduzeo da bi se u njemu živjelo zdravije i ljepše? Da li imamo dovoljno alternativnih izvora energije? Da li koristimo električne automobile, bicikle,...? Da li imamo dovoljno biciklističkih staza? Da li imamo dovoljno zelenila u gradu? Da li odvajamo odpad? Kako nam izgleda okoliš stambenih objekata, škola, trgovina,...? Da li ih i sami ozelenjivamo? Da li u Zagrebu ima dovoljno vrtova, zelenih balkona, zelenih terasa, krovova, cvijeća po prozorima....? Zapamtite, svaka zelena površina u Gradu utječe na zaštitu klime i očuvanje biljnog i životinjskog svijeta.
A vi i vaša obitelj,prijatelji,... jedan ste od važnih čimbenika koji možete sigurno doprinjeti  zelenijem i a time ugodnijem i zdravijem životu u našem Gradu!

Pozovite učenike, prijatelje, rodbinu,...svi su dobrodošli!

Izložbu u MGZ-u možete razgledati do 12.12.2021.

Veselimo se Vašem dolasku!

**Svi sudionici projekta Fotografija i mladi mogu besplatno razgledati aktualne postave Muzeja grada Zagreba.
Radno vrijeme MGZ-a možete vidjeti na www.mgz.hr.

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i dio je javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2021. godinu.