FOTOGRAFIJA I MLADI 2021 - POZIV NA SURADNJU!

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 23. studenoga 2021. - 23:45

Pozivamo više razrede zagrebačkih osnovnih škola da se prijave na projekt!

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Muzej grada Zagreba pozivaju sve zagrebačke osnovne škole da nam se i ove 2021. godine priključe u projektu “Fotografija i mladi”.

Projekt “Fotografija i mladi”, u partnerstvu Muzeja grada Zagreba i Centra za kulturu i informacije Maksimir održava se od 2010. i svake godine okuplja veliki broj osnovnih škola sudionica.

Ovogodišnja tema je ZELENI ZAGREB. Zašto jedan grad nazivamo zelenim? Da li je to samo biljni pokrov i čuvanje okoliša? Ili su to energetska i prometna riješenja? Po čemu bi vi Zagreb nazvali zelenim gradom? Što je Zagreb do sad poduzeo da bi se u njemu živjelo zdravije i ljepše? Da li imamo dovoljno alternativnih izvora energije? Da li koristimo električne automobile, bicikle,...? Da li imamo dovoljno biciklističkih staza? Da li imamo dovoljno zelenila u gradu? Da li odvajamo odpad? Kako nam izgleda okoliš stambenih objekata, škola, trgovina,...? Da li ih i sami ozelenjivamo? Da li u Zagrebu ima dovoljno vrtova, zelenih balkona, zelenih terasa, krovova, cvijeća po prozorima....? Zapamtite, svaka zelena površina u Gradu utječe na zaštitu klime i očuvanje biljnog i životinjskog svijeta.
A vi i vaša obitelj,prijatelji,... jedan ste od važnih čimbenika koji možete sigurno doprinjeti  zelenijem i a time ugodnijem i zdravijem životu u našem Gradu.
Zato uzmite fotoaparat, mobitel i krenite u „lov“ na ZELENO! Svojim fotografijama s snimljenim detaljima koji su po vama bitni za zeleni grad, pokažite našim sugrađanima kako bi vi još više i bolje ozelenjeli Zagreb.

PROPOZICIJE NATJEČAJA:
1. Sudjelovati mogu učenici od IV. do VIII. razreda osnovnih škola
2. Svaki učenik može poslati najviše 3 originalne fotografije u digitalnom formatu (jpg, jpeg), rezolucije za tisak (300 dpi), dimenzija: 15 x 20, 20 x 30, 30 x 40 ili 40 x 50 cm
3. Krajnji rok za predaju fotografija je 23. studenoga 2021.
4. Na pozadini fotografije potrebno je čitko napisati ime i prezime autora/ice, razred, školu i mentora
5. Svaki mentor dužan je e-poštom poslati skupni popis učenika u digitalnom word (doc, docx) formatu s podacima navedenim pod br. 4 na e-adresu: centar@cki-m.com
6. Fotografije treba dostaviti u printanom formatu na adresu Centra za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, 10000 Zagreb, s naznakom: "Za natječaj Fotografija i mladi 2021”.

Napomena:
1. Kopije fotografija kao i fotografije izvan zadanog formata neće se uvažiti
2. Sve ostale nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje

Stručni žiri u sastavu: Tomislav Buntak, Mijo Vesović, Miljenko Gregl, Vesna Leiner i Tomislav Vuković odabrat će 3 najbolje učeničke fotografije.

Učeničke fotografije bit će izložene na izložbi u prostoru Muzeja grada Zagreba i moći će se razgledati od 3. - 12. 12. 2021.

Najboljim fotografijama dodijelit će se 3 vrijedne nagrade, a svi mentori i učenici će dobiti zahvalnice. Centar snosi troškove nagrada, zahvalnica i žiriranja radova, a škola organizira voditelja foto sekcije škole, učenike i slanje fotografija na gore navedenu adresu (CKIM, Švarcova 18, Zagreb).

Radujemo se vašim prijavama i suradnji!

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i dio je programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2021. godinu.