GLAZBENA BAŠTINA-NOVI CIKLUS KONCERATA

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 05. lipnja 2019. - 19:30

Ovogodišnji ciklus koncerata posvećen je Bruni Bjelinskom i njegovom glazbenom opusu.

Glazbena baština – novi ciklus koncerata Centra za kulturu i informacije Maksimir

Centar za kulturu i informacije Maksimir započinje novi program Glazbena baština koji je otvorio koncert Dječjeg zbora CKIM-a, u srijedu, 5. lipnja u dvorani "Blagoje Bersa" Muzičke akademije u Zagrebu, s početkom u 19:30 sati.

Projekt je zamišljen kao ciklus koncerata koji će svake godine biti posvećen drugom skladatelju s ciljem predstavljanja široj publici bogata stvaralaštva, odnosno glazbene baštine tog autora. Ovogodišnji ciklus koncerata posvećen je B. Bjelinskom i njegovom glazbenom opusu koji će se predstaviti kroz vokalne i zborske te instumentalne izvedbe.

Na prvom koncertu uz Dječji zbor CKIM-a, koji je izveo deset pjesama iz zbirke KAPLJICE, nastupile su i studentice Muzičke akademije, solo pjevačice - Ivana Miletić „Dijalog za mezzo i klavir“, Tena Lončarević „Condomble“ i Nikolina Hrkač „Šuma spava“; te Dan Bantić na klarinetu. Također, na koncertu je gostovao i poznati bariton iz Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke, Robert Kolar s ciklusom pjesama „Ciciban“ , Ljerka Bjelinski koja je izvela djela svog pokojnog supruga te unuke kompozitora Bruna i Erin Bjelinski.

 

Odgovorna osoba: 
Galina Veličko