HRVATSKI GITARSKI KVARTET

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 09. listopada 2021. - 19:00

Hrvatski gitarski kvartet oduševio je publiku koncertom "Invierno Porteno - ususret zimi"

Hrvatski gitarski kvartet u subotu 9. listopada u Centru za kulturu i informacije Maksimir održao je koncert INVIERNO PORTENO - ususret zimi na kojem su izveli djela Vivaldija, Piazzolle, Prokofjeva, Boccherinija, ali i hrvatskih skladatelja Viktorije Čop i Gordana Tudora.

Hrvatski gitarski kvartet čine Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić. Prvi zajednički koncert održali su 2016. godine nakon čega su se na više koncertnih turneja predstavili publici u Hrvatskoj, Sloveniji i Češkoj. 

Za koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama, 2017. godine, nagrađeni su nagradom Orlando (nagrada HRT-a za najbolji koncert). Od 2020. godine Kvartet nastupa pod imenom Hrvatski gitarski kvartet.  Iste godine izdali su, zajedno s još četvero kolega gitarista (Morana Pešutić, Pedro Riberio Rodrigues, Tomislav Vukšić i Krešimir Bedek) album„Guitarrismo“, (Croatia records). Album je  nominiran za nagradu Porin u dvije kategorije. Pored komornog programa, dua, tria i kvarteta, Hrvatski gitarski kvartet je nastupao s Zagrebačkim solistima i Varaždinskim komornim orkestrom svirajući Vivaldijeve  koncerte.
 
 

Veliko hvala ovoj virtuoznoj četvorci na nezaboravnom glazbenom doživljaju te publici koja je našu dvoranu popunila do posljednjeg mjesta!