IRISH ACCORDION CONNECTIONS

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 14. listopada 2014. - 20:00

U Centru za kulturu i informacije Maksimir održao se koncert irske i kanadske tradicionalne glazbe.

Utorak 14.10.2014. – 20:00 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir, održao se koncert irske i kanadske tradicionalne glazbe.
Glazbenici su: Conor Moriarty: accordion, melodeon; Benny McCarthy: accordion, melodeon; Graham Wells: accordion, melodeon, bodhran i vokal.
U suradnji sa agencijom FF Musik Büro iz Berlina predstavljamo Vam vrhunska imena irske i kanadske tradicionalne glazbe: Conor Moriarty, Benny McCarthy i Graham Wells su dobitna kombinacija za sve poznavatelje, majstori svojih instumenata i ponajbolje utjelovljuju duh ovogodišnje turneje. Na harmonikama, melodeonu, bodhranu i vokalima izvest će autentični repertoar, u opuštenoj atmosferi, iskreno i otvoreno prenoseći ljepotu irske i kanadske glazbe. Uz koncert u Zagrebu nastupit će i u preko 30 europskih gradova u Danskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Luxemburgu i Francuskoj.
Već gotovo četvrtinu stoljeća promotor Florian Furst iz Berlina organizira europsku turneju za pomno odabranu grupu irskih glazbenika prije koje snimaju zajednički album. Teme projekta i glazbenici se razlikuju svake godine, ali uvijek je isti cilj, a to je prezentirati irsku tradicionalnu glazbu autentično i intenzivno, u manjim prostorima, kako bi se ostvarila bliskost izvođača i publike, te direktno prenijela iskrenost i ljepota glazbe. Kroz godine su sudjelovali gotovo svi suvremeni velikani irske glazbe, puput slijedećih: Micho Russel, Desi Wilkinson, Joe Derrane, Jackie Daly, Noel Hill, Sean Keane, Paddy Keenan, Frankie Gavin i mnogi drugi.
Ove godine tema turneje je poveznica između irske i kanadske tradicionalne glazbe koja je nastala naseljavanjem irskog stanovništva na područje Newfoundlanda u Kanadi sredinom 18. stoljeća. Većina stanovništva koja je donijela sa sobom tradicijsku glazbu i instrumente je bila sa juga irske u kojoj dominira harmonika sa polkama i slide-ovima kao najviše izvedenim glazbenim formama. Ovaj projekt donosi ponajbolje harmonikaše sa obje strane atlantika, koji će osim spomenutih polka i slide-ova otpjevati vesele i tužne pjesme, ispričati pokoju priču o krajevima odakle dolaze te predstaviti humor i energiju glazbe i podneblja odakle dolaze.
Ulaznice su prodaji preko sustava Eventim. Cijena ulaznice je 40,00 kn.