IZAZIVAČI ZAJEDNICE - U PARTNERSTVU S HDLU

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 29. siječnja 2022. - 10:30

Najnoviji projekt u partnerstvu CKIM i HDLU, a u suradnji sa OŠ Vladimira Nazora!

Community Challengers - Towards sustainable & climate neutral communities through Arts & Social Entrepreneurship

U ovom projektu, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) jedan je od devet europskih partnera koji razvijaju, pilotiraju i evaluiraju inovativni model učenja za mlade ljude s ciljem stjecanja vještina, kompetencija i stavova o klimatskim promjenama.
Kroz ovaj interaktivni, vrlo participativan i zanimljiv model učenja, mladi ljudi uče, razmjenjuju i djeluju koristeći umjetnost i socijalno poduzetništvo kao glavne alate za promjenu.

Cilj je aktivirati mlade ljude da postanu svjesni uzroka klimatskih promjena i potrebe za djelovanjem, a sve kroz spajanje umjetnosti s društvenim djelovanjem.

Nastavno na navedeno, dolučili smo ovaj projekt realizirati na velikim zidnim površinama ispred Osnovne škole Vladimira Nazora, kako bi u projekt uključili učenike osnovne škole kao i sve ostale građane četvrti i grada.

Projekt se realizirao 29. i 30. siječnja 2022. godine pod vodstvom umjetnice Mie Maraković, a u projektu su sudjelovali studenti nižih godina Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i to: Kaja Dujmić, Karla Kasalo, Klara Šoštarić, Kristina Lončarić, Kruna Šančić, Leonarda Budak, Lora Gostimirović, Lorenzo Lepur, Marija Androš, Mihaela Spiegl, Nika Ševerdija, Nikolina Vrdoljak, Nina Bekéniová, Paula Kepe, Peter Miličić, Rahela Šimičić, Rudi Marković, Tonka Sušec i Zrinka Pekez.

Rezultate svih likovnih akcija partnera uključenih u projekt Community Challengers možete vidjeti na linkovima u nastavku.

https://communitychallengers.org/
https://yeppeurope.org/community-challengers/

Radove nastale u sklopu ovog projekta ćete u obliku "izložbe na otvorenom" moći razgledati na otvorenoj površini oko školskog igrališta OŠ Vladimira Nazora od veljače 2022. nadalje.

Radujemo se vašem dolasku!

Program je financiran od EU fonda Erasmus+