IZLOŽBA NA CESTI 2017.

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 19. svibnja 2017. - 11:00 to Utorak, 15. svibnja 2018. - 16:00

Pogledajte mural "OSVAJANJE SUNCA" (2x100m) nastao u velikoj likovnoj akciji na otvorenom!

Likovna akcija na otvorenom IZLOŽBA NA CESTI u sklopu koje se u periodu od 15. do 19. svibnja 2017. godine oslikavalo 19 panoa-slika na tramvajskoj stanici preko puta glavnog ulaza u Park Maksimir, u Maksimirskoj ulici odvija se treću godinu za redom u suradnji Centra za kulturu i informacije Maksimir i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. 

Projekt ima nekoliko ciljeva; s jedne strane dati kreativni i estetski dodatak u urbanom okruženju i uređenju grada i četvrti te konkretno uključiti studente/studentice/alumnije likovne akademije u realizaciju likovnih zadataka u realnim javnim uvjetima gdje mogu primijeniti kompetencije stečene tijekom školovanja na ALU. 

Također, u svrhu informiranja šire javnosti i zainteresiranih pojedinaca s područja četvrti i grada nastojimo predstaviti nastavne i vannastavne programe visokoobrazovnih ustanova.

Dosadašnje likovne akcije na otvorenom koje su se održale 2015. i 2016. godine su bile masovnije gdje je sudjelovalo 15-tak studenata/studentica/alumnija, dok je akcija koja će se odviti u razdoblju od 15. do 19. svibnja 2017. konceptualno postavljena na drugačiji način i u svojoj realizaciji povezuje troje autora: studenticu Miu Maraković koja koordinira realizaciju s dvoje nedavno diplomiranih umjetnika Ivanom Oštarčevićem i Martom Tutom. U zajedničkoj likovnoj akciji na tvorenom realizirati će mural koji obuhvaća svih 19 panoa i stvara site specific mural veličine 2m x 100m! 

Prošle dvije akcije su predstavile više od trideset različitih riješenja animalističke tematike. Ovogodišnja tema spaja aktualnost promišljanja mjesta i razvoja života i civilizacije na ovom malom komadiću svemira na kojem živimo svoju ljudsku sudbinu.

Ovaj put u realizaciju suradnje Centra i ALU uključen je uz redovitu studenticu i dvojac koji sudjeluje u ALUMNI programu Akademije likovnih umjetnosti kroz koji ALU surađuje s bivšim studentima u cilju predstavljanja javnosti kompetencija i kvalitete koju njeni bivši studenti mogu ponuditi u svakodnevnoj potrebi društvene zajednice za nove kreativne umjetničke projekte.

Program u ime Centra koordinira Tomislav Vuković, a u ime ALU Tomislav Buntak.

Tekst priredio izv.prof.art Tomislav Buntak

Program je podržan od Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i dio je programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2017. godinu.

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković
Voditelj programa: 
Tomislav Vuković i Tomislav Buntak