IZLOŽBA NA CESTI 2018. - ONLINE IZLOŽBA

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 21. lipnja 2018. - 10:00

Pogledajte mural "Ples" (2 x 100 m) do 3. lipnja 2019.!

Likovna akcija na otvorenom IZLOŽBA NA CESTI u sklopu koje se u periodu od 15. svibnja do 20. lipnja 2018. godine oslikavalo 19 panoa-slika na tramvajskoj stanici preko puta glavnog ulaza u Park Maksimir, u Maksimirskoj ulici odvija se četvrtu godinu za redom u suradnji Centra za kulturu i informacije Maksimir i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Projekt ima nekoliko ciljeva; s jedne strane dati kreativni i estetski dodatak u urbanom okruženju i uređenju grada i četvrti te konkretno uključiti studente/studentice/alumnije likovne akademije u realizaciju likovnih zadataka u realnim javnim uvjetima gdje mogu primijeniti kompetencije stečene tijekom školovanja na ALU.

Također, u svrhu informiranja šire javnosti i zainteresiranih pojedinaca s područja četvrti i grada nastojimo predstaviti nastavne i vannastavne programe visokoobrazovnih ustanova.

Program u ime Centra koordinira Tomislav Vuković, a u ime ALU Tomislav Buntak.

Tekst priredio izv.prof.art Tomislav Buntak

U ovogodišnjoj akciji sudjeluju studenti ALU: Marianna Nardini, Petra Šabić, Mihaela Rašica, Dorian Pacak, Mara Bajsić, Antonela Šurbek & Petra Divković, Ana Marija Kerošević, Ivana Kordić, Sara Kudrić, Sara Stojanac i Ivan Kopp.

Ovogodišnja tema je vezana uz program "Ples u šumi" koji će se u drugoj polovici godine odvijati u Parku Maksimir u organizaciji CKIM-a.

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i dio je programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2018. godinu.