JAVNA UMJETNIČKA INTERVENCIJA "OPIPAVANJA"

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 23. svibnja 2020. - 12:00

Grupa umjetnika udružila se kako bi ideju o novonastaloj situaciji opipala vlastitim osjetilima

Cirkuski izvedbeni kolektiv Tricycle Trauma odlučio se pridružiti umjetničkoj intervenciji Frane Medena koji je okupio dvanaestak mahom cirkuskih umjetnica/ka u umjetničkoj intervenciji Opipavanja.
 
OPIPAVANJA

‘Zarobljenici smo nazora koji određuju što je važno a što je beznačajno i sa strepnjom pratimo ono što je važno, dok nevažno u tajnosti iza naših leđa, vodi svoj gerilski rat, koji nas neminovno mijenja’. Kundera
Često banalizirani kontakt, bliskost, upućeni na čekanje, izranjaju tražeći svoje u novom okolišu.
Potreba za dodirom. I mogu li? Potreba za pripadanjem. I vjerujem li? Potreba za bliskošću. I usudim li se? Kako tražim? U kojim kretanjima pronalazim? U tajnosti, skrivajući od sebe, u igri željno. Okrznuti prolaznika. Pružiti ruku. Sakriti se u zagrljaj. I pronaći se.
Opipavanja mogućnosti. Kada pronalazim sigurnost?
Sve je podržano, put je individualan.
 
Grupa umjetnika udružila se kako bi ideju o novonastaloj situaciji opipala vlastitim osjetilima. Ova javna umjetnička intervencija reakcija je na nove društvene norme i pravila ponašanja. Kao odgovor na dosadašnju promjenu u ljudskom izražavanju, ispitujemo granice blizine, prilagodljive geste, mirišemo akcije i reakcije mimoilaženja.
 
Prva intervencija je održana 16. svibnja 2020. u 12:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, a ovu subotu, 23.5. smo u 12:00 sati bili na Cvjetnom trgu.

 

Odgovorna osoba: 
Natalija Hrastić