KAZALIŠNA PREDSTAVA "TREŠNJALOT"

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 16. ožujka 2018. - 19:00

Kazališna predstava Trešnjalot autorska je predstava nastala u sklopu dramskog studija Gradskog kazališta Trešnja, u kazališnoj sezoni 2016./2017. 

Kazališna predstava Trešnjalot autorska je predstava nastala u sklopu dramskog studija Gradskog kazališta Trešnja, u kazališnoj sezoni 2016./2017. 

Predstavu možete pogledati u petak, 16. ožujka u 19:00 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18. Cijena ulaznice je 30 kuna. Kontakt: tresnjalot@gmail.com

Dramski studio je s predstavom Trešnjalot gostovao na festivalima Assitej i Skaz, a odigrana je pred osnovnoškolskom publikom koja je pokazala veliki interes za predstavu. U sezoni 2017./2018. Predstava je obnovljena u suradnji Gradskog kazališta Trešnja i umjetničke organizacije Točka na i s ciljem senzibilizacije mladih na kazališnu umjetnost.

Radnja:

Kako to obično biva u časnom i poštenom svijetu, kada se čovjeku obrati Bog, jedino što mu je prirodno učiniti jest poslušati (bez propitkivanja zdravog razuma). Tako je i Kralj Artur odlučio postupiti sukladno drevnom zakonu ljudskih i božanskih transakcija te se uz prisutnost svog čarobnjaka, žene, sestre i još nekoliko slučajnih junaka upustio u avanturu života. Misija je to koja je savila granice prostora i vremena u borbi protiv duhova prošlosti i sadašnjosti, kulturno-jezičnih specifičnosti te loših rodbinskih veza. Što se Bogu i kralju htilo, njima se i snilo.


TREŠNJALOT U SKLOPU KAMPANJE MLADI I KAZALIŠTE

Kampanja Točke na i pod nazivom Mladi i kazalište ima za cilj senzibilizaciju mladih prema kazališnoj umjetnosti, koristeći metodu generacijske edukacije. Iz te ideje nastala je autorska produkcija Trešnjalot koja kroz parodiju i improvizaciju polaznike dramskih radionica i publiku kreativno potiče na slobodu promišljanja i zabavu, što i je osnovna funkcija kazališne umjetnosti.