KLUB LUTKARSKO – FILMSKE ANIMACIJE MAKSIMIR

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 24. rujna 2015. - 14:00

Kreće novi ciklus lutkarsko-filmskih radionica u Centru

U lipnju 2015. započet novi ciklus lutkarsko-filmskih radionica u Centru nastavlja se radionicom u rujnu. Tako će članovi Dramske skupine Kaos Gimnazije Sesvete zainteresirani i za lutka-film, od više ponuđenih priča i sinopsisa trebati izabrati najprihvatljiviju za lutka-film kao sastavnicom multimedijske predstave Moć savjesti.  

Produkcijski program KLFAM od početka rada (2009.) nastoji obogatiti skromnu zastupljenost lutka-filma u hrvatskom, posebice zagrebačkom amaterskom filmskom stvaralaštvu djece i mladeži. Posebnost je programa što se u jedan predstavljački izraz ili multimedijsku predstavu povezuje lutkarska i lutkarsko-filmska animacija. 

Od prošle godine članstvo je Kluba prošireno s novim – gimnazijalcima iz Sesveta. Naime, voditeljica Dramske skupine Kaos Gimnazije Sesvete Željka Župan Vuksan, prof. HJ i njezina učenica-članica DS,  polazile su u 2014. stosatni seminar Abeceda lutkarstva. Na seminaru započetu lutkarsku inscenaciju Matoševe pripovijetke Moć savjesti članovi DS Kaos dramaturški su proširili aktualnim događajima iz njihova života  i okružanja. Neki dijelovi tako proširene priče bit će realizirani lutka-filmom. A zašto baš lutka-filmom saznat će se iz cjeline – odigrane predstave Moć savjesti krajem godine. 

 

 

 

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ