KONFERENCIJA DIJASPORA I DOMOVINA

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 10. listopada 2019. - 08:30

II. Međunarodna konferencija Dijaspora i domovina u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu!

U organizaciji Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva, a suorganizaciji International Metropolis Projecta i Centra za kulturu i informacije Maksimir, pozivamo Vas na Drugu međunarodnu konferenciju DIJASPORA I DOMOVINA, 10. i 11. listopada 2019. u Staroj gradskoj vijećnici Sv. Ćirila i Metoda 5 u Zagrebu.

Na konferenciji će se govoriti o odnosima dijaspore i matične države, državnim politikama prema iseljenicima, povratku iseljenika i njihovoj integraciji u zemlju porijekla.
Glavni cilj konferencije je upoznavanje sa strategijama i programima različitih država prema iseljenicima te njihov odnos prema zemlji podrijetla.

Centar za istraživanje hrvatskog iseljeništva osnovan je s ciljem promicanja i razvoja tješnjih odnosa između Hrvata u domovini s onima u iseljeništvu. Svojim djelovanjem želi istaknuti golem potencijal hrvatskih iseljenika na političkom, gospodarskom, kulturnom, sportskom i zdravstvenom planu te na potrebu za njihovim uključivanjem u razvojne strategije hrvatskoga društva na svim područjima ljudskoga djelovanja.

Voditelj programa: 
Marin Sopta