LJEPLJIVI PRSTIĆI - STICKY FINGERS

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 15. siječnja 2014. - 10:00

Zajednička aktivnost roditelja i beba, pomaže u socijalizaciji

U srijedu, 30. listopada, dok su se mali ljepljivi prstići u Centru za kulturu i informacije Maksimir igrali i družili, posjetila ih je novinarska ekipa Mreže tv. 
Došli su na "Maksimir Maksimalno", dan kada otvaramo vrata vašeg i našeg Centra i pozivamo vas da pogledate radionice i tečajeve, pronađete ono što vas zanima i postanete naš polaznik!
 
Pogledajte prilog koji su snimili i saznajte po čemu su posebni naši Ljepljivi prstići i koje još programe možete pronaći u Centru za kulturu i informacije Maksimir http://mreza.tv/klincoteka-2/ 

Ljepljivi prstići su program namijenjen roditeljima, bebama i maloj djeci od svega nekoliko mjeseci do tri godine. Program je nastao 2009. godine i održava se tijekom cijele godine u velikoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir u kojoj su postavljene strunjače, mekane podloge i podne puzzle s veselim i šarenim motivima, dječji instrumenti, didaktičke igračke, slikovnice i ostala pomagala za rad s djecom. 

Na početku radionice pjevaju se hrvatske dječje pjesme, nastavlja se pjevanjem engleskih pjesama. Dokazano je da glazba ima vrlo pozitivan učinak na razvoj djece. Slijedi čitanje priča gdje djeca uče sjediti strpljivo i mirno, što je odlična priprema za vrtić i kasnije, za školu. Priče su interaktivne i edukativne. Čitanje ima dokazanu ulogu u obrazovanju i odgoju djece. 

Nakon toga se kroz fizički aktivnije radnje razvijaju motoričke sposobnosti djece. Ovdje se koristi i ples uz glazbu koji razvija koordinaciju ruku i nogu. Sve je vrlo zabavno, veselo i dinamično, pa djeca i roditelji s veseljem sudjeluju.

Slijedi vrijeme za likovno izražavanje gdje roditelji i djeca rade zajedno: bojaju, crtaju, izrezuju i lijepe. Svoja umjetnička djela mogu ponijeti kući i pokazivati ih drugim članovima obitelji. Teme su uvijek vezane uz ispričane priče tijekom drugog dijela radionice.

Na kraju radionice djeca se mogu igrati različitim edukativnim igračkama primjerenim njihovoj dobi i uživati u druženju s roditeljima i drugom djecom.

Termin je srijedom od 10 do 12 sati. Cijena po terminu: 30 kuna. Voditeljica je prof. Andreja Svečak 091/ 522-6304.

Ljepljivim prstićima se vesele i roditelji i djeca jer znaju da ih očekuje zabavnodinamično i poučno druženje.

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin
Voditelj programa: 
Andreja Svečak