LJETNA POZORNICA BUNDEK 2020.

Vrsta programa: 
Termin: 
Četvrtak, 16. srpnja 2020. - 21:00

Osvježite ljeto koncertima na Bundeku!

Centar za kulturu i informacije Maksimir Vas poziva da se uključite u bogati program manifestacije LJETNA POZORNICA BUNDEK koja će se od 10. do 16. srpnja 2020. održati na pozornici na zagrebačkom jezeru Bundek.

Danas 9.7. manifestaciju otvara Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Siniše Leopolda, uz goste, sopranisticu Barbaru Suhodolčan i Kvartet Gubec u programu "sa zagrebačkim štihom" uvijek popularnih zagrebačkih i zagorskih popevki.

Dan kasnije, u petak 10.7. na Bundek stiže Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Mirana Vaupotića sa programom najvećih hitova klasične glazbe - na koncertu posvećenom Nikoli Tesli, dok u subotu 11.7. slijede "miljenici" publike na Bundeku, članovi Opere b.b. Zagreb pod vodstvom maestra Darijana Ivezića u programu popularnih operetnih brojeva od Grofice Marice, preko Šišmiša do Vesele udovice.

Nedjelja 12.7. rezervirana je za III. susret puhačkih orkestara u organizaciji Zagrebačkog orkestra ZET-a, a ponedjeljak 13.7. za izvedbu slavne operete Vesela udovica Franza Lehára u izvedbi Opere b.b., u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogadnića te pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića.

U utorak 14.7. pozornicom jezera Bundek zavladat će uvijek atraktivna Ivana Galić u jednom od njezinih projekata pod nazivom SoulBeat, koji kombinira ritam (predvođen senegalskim perkusionistom Commiem Baldeom te beatboxerom i maštovitim jazz vokalom i scatom Zorana Puljeka) i moći soul vokal Ivane Galić.

U srijedu 15.7. očekuju nas čak dva programa, u 20:00 Ethno Croatia, višegodišnji projekt Hrvatske glazbene mladeži u kojemu mladi ljudi izmjenjuju znanja i iskustva o tradicijskoj glazbi, dok u 21:00 slijedi salsa bend Filosofia sastavljen od vrhunskih salsa glazbenika iz Hrvatske, Slovenije i Kube.

Koncerti 15.7., kao i koncert u četvrtak 16.7. organizirani su u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži, a toga posljednjega dana manifestacije očekuje nas večer jazza i zanimljivi sastav Graz-Zagreb Connection, sastavljen od uspješnih mladih jazz glazbenika koje povezuje studij na prestižnoj Jazz akademiji u Grazu.

Koncerti počinju u 21:00 sat.
Ulaz na sve programe je slobodan, ali će biti kontroliran te ograničen u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.
Program manifestacije možete preuzeti ovdje.

Osvježite ljeto koncertima na jezeru - Vidimo se na Bundeku!