LJETNE IGRAONICE U PARKU MAKSIMIR

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 03. srpnja 2021. - 18:00

Cilj igraonica je upoznavanje djece s ljudskim tijelom, prepoznavanje arhetipskih likova i situacija koje su evolucijski ugrađene u naš razvoj, osvještavanje važnosti kretanja...

Programom Ljetnih igraonica 2021. godine planiramo realizirati 8 igraonica, a vrijeme trajanja po terminu je 60 minuta. Ljetne igraonice pod nazivom Kreativnost u pokretu održavat će se svake subote i nedjelje u srpnju, počevši s 3. srpnja u 18:00 sati.

Stručna voditeljica je nastavnica suvremenog plesa Plesnog studija SAM-SA, Natalija Sertić, koja će polaznike motivirati na određeni način kretanja, vježbe po određenom obrascu, razgovor i priče te likovno oblikovanje obrasca kretanja.

U suradnji s Javnom ustanovom Maksimir realizirati će se na Dječjem igralištu Parka.

Ciljani uzrast su niži razredi osnovne škole.

Program će sadržajno i tematski biti posvećen razvoju dječje motorike na kreativni način, korištenjem spoznaja o svezi razvojnog pokreta te kreativnih potencijala djece.

Cilj igraonica je upoznavanje djece s ljudskim tijelom, prepoznavanje arhetipskih likova i situacija koje su evolucijski ugrađene u naš razvoj, osvještavanje važnosti kretanja (jer se sve na svijetu kreće), razvijanje pozitivnog odnosa i održivosti ljudskog razvoja na kreativan način te oblikovanje likova i situacija pokretom, glazbom, zvukom i crtežom. Osmišljavanje i odabir pokreta povezalo bi se s izvedbom kraćih plesnih cjelina, prilagođenih uzrastu.

Za sve polaznike igraonice su besplatne.

Odgovorna osoba: 
Jadranka Kerin