MAKSIMIRSKI EKO-KALENDAR ZA DJECU I MLADE 2011.

Termin: 
Ponedjeljak, 21. ožujka 2011. - 10:00 to Subota, 10. prosinca 2011. - 18:00

Projekt se bavi aktualnim temama povezivanja stvaralačko-umjetničkog područja života ljudi

 

 

Inventivno i kreativno obilježavanje važnih datuma eko-kalendara uporište nalazi ne u festivalskim, natjecateljskim programima nego u svakodnevnom promišljanju (djece i mladeži) i potom u programskom sažimanju toga pormišljanja o temi-problemu u javno izvedenom programu.

Kontinuitet ovakvih programa važan je segment širenja ekološke svijesti i održivog razvoja. Doživljaj predstave (profesionalne produkcije), književnog djela te multimedijska događanja polazište je za RAZGOVOR i STVARALAČKU (dramsku, plesnu, glazbenu, književnu, likovnu, socijalnu, psihološku) RADIONICU sudionika porgrama, djecu i mladež zagrebačkih dječjih vrtića, osnovnih škola te učeničkih domova.

Program ima  realizirane posebne teme: Međunarodni dan lutkarstva 21. ožujak, Međunarodni dan kazališta 27. ožujak; Kazalište izraz-medij koji povezuje 30. ožujak; Europska godina volontiranja 2011.; Kazališni amaterizam i volonterizam (dvije predstave i tribina: 30. rujna i 18. listopada); Obljetnica međunarodne konvencije o pravima djeteta 20. studeni; Pravo na stvaralaštvo i izražavanje: Kzališna lutka i dijete svakodnevno (radionica, razgovor i predstava) 24. studenoga; Obljetnica opće deklaracije o pravima čovjeka 10. prosinac: Razgovor s književnicom Melitom Rundek - Književna radionica Mirko i sedam prigovora (za djecu) i tribina Senzibilizacija javnosti na problematiku osoba s posebnim potrebama ( za odrasle) 6. prosinca.

Program se odvija u velikoj i maloj dvorani Centra.

 

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ
Voditelj programa: 
Sanja Vlahović-Trininić prof.