MAKSIMIRSKI EKOKALENDAR – DAN BIJELOG ŠTAPA

Termin: 
Četvrtak, 29. listopada 2015. - 17:30

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Kazališna udruga Mist 29. listopada 2015. u 17.30 sati organiziraju interaktivni program

TOČKA DO TOČKICE  
povodom Dana pismenosti (8. rujna) i Dana bijelog štapa (15. listopada)
Interaktivni program Točka do točkice sastoji se iz više zasebnih i međusobno povezanih cjelina. Nakon glumačko-lutkarske predstave Tajna orlove krune, realizirane pod stručnim vodstvom glumice Anite Matković bit će prikazan dokumentarni film, redatelja Maria Kovača Film s invaliditetom 2, a o Pismenosti slijepih i slabovidnih osoba te O osnovama bontona pristupa slijepoj osobi govorit će mag. novinarstva, Suzana Bliznac.

Članovi Mist-a upoznat će gledatelje s Brajevim pismom, procesom opismenjavanja „brajicom“  i drugim pomagalima te posebno programiranim računalima i mobitelima za slijepe i slabovidne osobe.

Od početka (osmogodišnjega) djelovanja u različitim stvaralačkim radionicama i projektima Kazališna udruga Mist povezuje izražajne mogućnosti srednjoškolske i studentske mladeži te slijepih i slabovidnih osoba  u jedinstven predstavljački izraz. Tako Mist oblikuje amaterske kazališne i lutkarske predstave u izraz jednakih stvaralačkih mogućnosti.

Prema motivima hrvatske narodne priče Kralj ište orlovu krunu studentica Maja Lay, napisala je tekst te potpisuje režiju, svjetlo i izbor glazbe, lutkarsko-glumačke predstave Tajna orlove krune. Lutke, scenografiju i kostime kreirala je i izradila Ana Biondić, a igraju Jelena Norac Kljajo, Maja Lay, Sara Vručinić i Jerina Stefanović. 

ULAZ JE BESPLATAN

Odgovorna osoba: 
Zdenka Đerđ