MASKE 2017. - POZIV ŠKOLAMA!

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 02. siječnja 2017. - 10:00 to Subota, 04. veljače 2017. - 14:00

Tradicionalna fašnička izložba učeničkih radova!

Pozivamo sve zainteresirane škole sudionice na sudjelovanje u tradicionalnoj izložbi MASKE koja će se u suradnji Centra za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) i Muzeja grada Zagreba (MGZ) otvoriti u utorak 14. veljače 2017. godine u 13 sati u prostorima MGZ-a (Opatička 20).

Svake godine (od 2000.) u prostoru MGZ-a izlaže više od trećine zagrebačkih osnovnih škola, a sve škole sudionice nagrađene su vrijednim nagradama, a učenici sudionci, mentori i škola dobivaju zahvalnice.

Ovogodišnja tema MASKE 2017. je ZAGI, jer je 2017. godine trideseta godišnjica Univerzijade, sportskog događanja koje je značajno doprinjelo nastanku brojnih javnih kulturnih dobara, a maskota je bila vjeverica Zagi koju je osmislio Nedeljko Dragić. Vjeverica je stanovnik zagrebačkih parkova, prijateljska i uvijek dobrog raspoloženja, uvijek u kretanju za nedohvatljivim, ona simbolizira trud i ostvarenje atletskog nastojanja. Zagi je imao i crni šešir, koji je bio karakterističan za narodne kostime iz zagrebačke regije.

Učenici osnovnoškolskog uzrasta raditi će krinke ili maske koje se stavljaju na lice ili drže ispred lica - od papira, tkanina, žice i ostalih "radioničkih" materijala. Šarolika lepeza mogućnosti potaknut će slobodu izraza i interpretacije i upoznati djecu i mlade s prošlošću obilježavanja fašnika u gradu u kojem žive.

Projekt MASKE njeguje dodir, očuvanje i ugrađivanje pozitivnih kulturoloških tradicija među učeničkom populacijom.

PROPOZICIJE NATJEČAJA:
1. Sudjelovati mogu učenici od I. do VIII. razreda osnovnih škola
2. Svaki učenik može poslati najviše 1 originalni rad
3. Krajnji rok za predaju RADOVA (ne fotografija!) je *4. veljače 2017. (*zbog pomicanja termina otvorenja izložbe na sredinu veljače produžili smo rok za predaju radova)
4. Na poleđini rada obavezno je čitko napisati: ime i prezime učenika/ice, razred, školu i mentora
5. Svaki mentor dužan je poslati elektronskom poštom objedinjeni popis učenika/učenica s podacima navedenim pod br. 4 na: tomislav.vukovic@gmail.com
6. Učenički radovi mogu se dostaviti osobno ili poslati poštom na: Muzej grada Zagreba, Opatička 20, 10000 Zagreb, s naznakom: "Za MASKE 2017”.

Radno vrijeme MGZ-a pogledajte na web stranici muzeja: www.mgz.hr

Stručni žiri u sastavu: Tomislav Buntak, Miljenko Gregl, Tomislav Vuković i Vesna Leiner, odabrati će tri najbolja učenička rada.

Službeni poziv možete preuzeti ovdje.

Veselimo se suradnji!

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković
Voditelj programa: 
Vesna Leiner i Tomislav Vuković