MASKIRANI MAKSIMIR 2021.

Vrsta programa: 
Termin: 
Ponedjeljak, 20. rujna 2021. - 19:00

Kroz putovanje maštom polaznici su postali superheroji iz filmova, crtića, serija i vlastite mašte

Likovnu radionicu smo povezali s ovim vremenom u kojem živimo, a koje nas je naučilo da ništa ne trebamo čekati jer ne znamo što nam nosi sutra..

Svaki dan može biti prilika da postanemo kakvi želimo biti... 

Na radionici smo pričali o likovima iz filmova i mašte i kreirali maske i kostime.

Svakome je njegov rad predstavljao nešto drukčije. Kroz izradu smo probali odgonetnuti što... Polaznici su nas iznenadilli svojom kreativnošću!

Kroz putovanje maštom polaznike se navodi da zatvore oči i da zamisle da na jedan dan mogu biti bilo koji lik ili superheroj iz filma, crtića, serije ili vlastite mašte. Potiče ih se da promisle i kritički razmišljaju zašto i zbog čega bi odabrali svog najdražeg lika, i kako bi njihov odabrani lik mogao doprinijeti  društvu i trenutačnoj situaciji u svijetu.

Ističe se važnost individualnosti, a kroz kreativni proces izrade maske ili određenog dijela kostima polaznici razvijaju svoje motoričke vještine i jačaju vlastito samopouzdanje.

Kako je riječ “maska” prije bila povezana isključivo sa maškarama, ove godine smo se kroz Maskirani vremenoplov odlučili vratiti u to vrijeme. U veljači smo na web i facebook stranici Centra posjetitelje naših mrežnih stranica uveseljavali fotografijama s Fašnika od prošlih godina, fotografijama šarenih kostima, kreativnih maski s naših likovnih radionica, sa zabavnih i razigranih nastupa pod maskama..

U online programu likovnih radionica „Korak po korak“ svi su imali priliku prema uputama voditeljice Lore Elezović izrađivati maske, biti kreativni i vrijedni. Dobili su upute za izradu maski kaktusa, jednoroga, venecijanske maske… Roditelji su kroz online radionice ocrtavanja lica - facepainting uveli djecu u svijet mašte i veselih životinjica, a kroz zajednički kreativni rad s djecom, zajedno su izrađivali karnevalske maske!

Kako ne bi prebrzo došao kraj, nakon završetka karnevala koji smo proveli pod šarenim maskama, predložili smo da ih se ne ostavlja da skupljaju prašinu. U ožujku smo u Centru primili sve maske izrađene na online radionicama i njima ukrasili naš radni prostor! Za svaku masku, dijelili smo poklone na dar! Maske smo potom fotografirali i uvrstili ih u foto arhivu maskiranih radova na mrežnim stranicama Centra.

Nakon dužeg perioda koji smo proveli radeći online, kada smo se vratili u prostor CKIM-a, mali polaznici su na satu likovnih radionica u Centru za kulturu i informacije Maksimir vrijedno izrađivali maske, pokazali što su kroz ovaj program naučili i zaokružili prvi dio programa - Maskirani Maksimir 2021.

Sada smo svi zajedno prošli i drugi ciklus u kojemu smo nastavili putovanje maštom i krenuli s izradom kreativnih kostima..