MAXARTFEST 2008. "REVOLUCIJA NA ČEKANJU"

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 03. listopada 2008. - 17:00

Poziv umjetničkog direktora Maxartfest-a, Lea Katunarića

Između svih spektakala, između grandioznih događanja i bučno najavljivanih evenata rodio se MAXARTFEST.
 
Od 3. do 5. listopada otvorenje prostora suvremene umjetnosti, a usred gradske buke i žurbe. Najpoznatiji hrvatski umjetnici svih generacija okupljeni u izboru umjetničkog direktora Lea Katunarića pokazuju svoje radove i komentare na energiju sadašnjeg trenutka našeg kompliciranog svijeta.
 
U, do sada neviđenoj, suradnji institucija, poduzeća i pojedinaca stvorena je mogućnost upotrebe javnih prostora kao što je velika garaža, trg, robna kuća, stara mjesna zajednica, stadion, komercijalni pothodnik, a sve za umjetničke projekte i akcije.
 
Kruženje posebnog Art tramvaja podsjeća građane na trenutak da postoje i drugačija pitanja, drugačije energije i drugačiji ljudi od svega onoga što im zadaje brige.
 
Veliki rock koncert na otvorenom samo je kulminacija druženja umjetnika i građana, a koje započinje u Ateljeu Ivana Kožarića, nastavlja se kroz Privremenu žensku mjesnu zajednicu Sanje Iveković i zaustavlja se pred slikama Ratnog ciklusa Ede Murtića, fotografijama Ivana Posavca ili živim instalacijama Božene Končić Badurine...
 
Do sada neviđeni europski i hrvatski art filmovi, instalacije, akcije, predavanja, fotografije, druženje i pjevanje.
 
Ponekad iz malog nastane nešto vrlo važno!

Odgovorna osoba: 
Leo Katunarić
Voditelj programa: 
Leo Katunarić