NIKOLINA ŽABČIĆ U CRTI

Vrsta programa: 
Termin: 
Srijeda, 20. studenoga 2019. - 20:00

Crteži...

Crta Vas poziva u srijedu 20. studenoga 2019. u 20 sati (Švarcova 18, 1. kat) na otvorenje samostalne izložbe Nikoline Žabčić.

"Budući da sam još uvijek studentica i moj proces učenja je tek u početku, pokušavam što više učiti time da isprobavam nove tehnike i materijale. Pretežito svoju sliku ili tek čisti crtež započinjem apstraktnim mrljama napravljenim od bojica ili akrilne boje te postupno kroz proces pokušavam naći, a zatim i prikazati prvu asocijaciju koju mi ta mrlja/mrlje daju. Većinom su to dječji motivi, nevinih tema, pomalo nadnaravnih koje asociraju, barem po mom mišljenju, na dječju maštu gdje je sve moguće. Crtež koji stoji ispod tih slojeva boje je nepravilan i razigran, ne podliježe uvijek pravilima anatomije ljudskog tijela. Crtež također upotpunjujem različitim kolažima, pretežito članaka iz novena koji daju dodatnu priču cijeloj cjelini.", o svom radu piše Nikolina Žabčić.

Izložbu možete razgledati do 4.12.2019. do 12 sati.
Radujemo se Vašem dolasku!
Vaša Crta

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i dio je programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2019. godinu.

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković