O GALERIJI CRTA

Vrsta programa: 
Termin: 
Utorak, 06. prosinca 2016. - 09:00

Informacije o novootvorenoj galeriji Crta!

Galerija Crta počinje sa svojim radom krajem 2016. godine kao programska platforma u sklopu koje će se predstaviti projekti i radovi studenata, alumnija i umjetnika mlađe generacije.

Početak djelovanja biti će obilježen predstavljanjem suradnji i partnerstava galerije Crta i fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (arhitekture, likovne akademije, tekstila, dizajna,..).  Naglasak će biti na projektima osmišljenim za prostor galerije Crta.

Djelovanje galerije Crta kao platforme za predstavljanje autorskih projekata mlađe generacije izlazit će izvan galerijskog prostora i nastavljat će se sa likovnim programima i projektima koji će se pod stručnim vodstvom autora-profesionalaca iz struke realizirati u suradnji sa zagrebačkim obazovnim i visokoobrazovnim ustanovama.

Galerija Crta ima Umjetnički savjet u sastavu Koraljka Kovač (TTF), Tomislav Buntak (ALU), Luka Korlaet (FA) i Tomislav Vuković koji odlučuju o godišnjem programu.
Stručni voditelj galerije je Tomislav Vuković.

Programi galerije Crta prijavljuju se na natječaje Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Ministarstvo kulture RH.

Radno vrijeme galerije Crta je od ponedjeljka do petka od 10,00 do 20,00 sati.

*dimenzije prostora možete preuzeti ovdje.

Radujemo se Vašem dolasku!

Odgovorna osoba: 
Goran Jerković
Voditelj programa: 
Tomislav Vuković