Poruka greške

  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() u eval() (linija 3 od /home/mojmaksi/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_argument_default_php.inc(66) : eval()'d code).
  • Warning: implode(): Invalid arguments passed u eval() (linija 4 od /home/mojmaksi/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_argument_default_php.inc(66) : eval()'d code).

ODRŽANA NOĆ KNJIGE

Vrsta programa: 
Termin: 
Subota, 22. travnja 2017. - 10:00

Uoči predstavljanja monografije u Paviljonu jeke je održan i program Pokretne knjižnice

Centar za kulturu i informacije Maksimir u suradnji s Javnom ustanovom Maksimir organizirao je predstavljanje monografije "Od Željezničke kolonije do Ravnica – Monografija zagrebačkog kvarta Maksimirska naselja". Na predstavljanju knjige koje je održano u subotu 22. travnja u Paviljonu jeke govorio je autor knjige Antonio Jurčev.

Monografija donosi sveobuhvatan pregled zanimljive povijesti zagrebačkog kvarta Maksimirska naselja, od prvog naseljavanja 1923. godine pa sve do današnjih dana. Zanimljivo putovanje poglavljima ove monografije vodi nas kroz stare povijesne cjeline kvarta: Željezničkom kolonijom, Ravnicama, parkom Maksimir, Fakultetskim dobrom i Sveticama. U monografiji su opisani svi najvažniji događaji iz njihove prošlosti, kao i međusobne poveznice koje su promatrane kroz razna vremenska razdoblja. Priča o kvartu upotpunjena je mnogim, po prvi put objavljenim fotografijama, koje čitateljima daju jasan pregled razvoja i širenja kvarta te njegove kasnije preobrazbe u suvremeni zagrebački kvart.

Uoči predstavljanja monografije u Paviljonu je održan i program Pokretna knjižnica u Maksimiru. Posudionica knjiga zamišljena je po uzoru na program koji je prije 40 godina pokrenut u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Ovaj je program ujedno i prvi u nizu slavljeničkih programa kojima CKIM ove godine obilježava 40. rođendan. Riječ je o jednodnevnoj akciji "posudi i vrati knjigu". Posuđene knjige građani mogu vratiti u BookCrossing zonu koja je u Centru u Švarcovoj 18 pokrenuta prošle godine.