ODRŽANE DEVETE MAKSIMIRSKE JESENI 2012.

Vrsta programa: 
Termin: 
Petak, 14. rujna 2012. - 09:00

Kulturno-umjetnički program za osobe starije životne dobi u organizaciji CKIM

Devete Maksimirske jeseni održane su 14. rujna 2012. godine u Parku Maksimir. U kulturno-umjetničkom programu, u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir, a u suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe Maksimir, Društvom za športsku rekreaciju Maksimir i Javnom ustanovom Maksimir, te pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba i Vijeća gradske četvrti Maksimir, sudjelovalo je 330 umirovljenika iz raznih krajeva Hrvatske.

 

Kulturno-umjetnički program sastojao se od pet zasebnih cjelina: kulturno-umjetnički program scenskih nastupa na Velikoj pozornici, Jutro poezije pjesnika amatera u Švicarskoj kući, program likovnog stvaralaštva (u suradnji s Domom Maksimir) uz jezera Parka Maksimir, natjecanje u a capella pjevanju i zabavno- plesni program.

 

Ostvarena je odlična suradnja i interakcija svih sudionika. Uz kulturno-umjetnički program, odvijala su se i sportska natjecanja, zdravstveno-preventivni programi, te prezentacija kreativnih uradaka umirovljenika. Kulturno-umjetničke skupine, njih 16, (pjevački zborovi, plesne, rekreacijsko-plesne i folklorne skupine) nastupile su na Velikoj pozornici Parka Maksimir. 23 pjesnikinje i pjesnika, te dva kantautora sudjelovali su na Jutru poezije u Švicarskoj kući, a 15 likovnih umjetnika-amatera iz raznih županija RH i 15 profesionalnih slikara, uključilo se u natjecanje u likovnom stvaralaštvu čija je tema ove godine bila „Maksimirska jezera“.

 

Održalo se i natjecanje u a capella pjevanju uz stručni glazbeni žiri koji je dodijelio nagrade. U veseloj atmosferi druženje se nastavilo uz pjesmu i ples nakon ručka. Nastupili su Zvonimir Sruk, mladi požeški rock band Aldumaš u projektu „Susret generacija“, kantautori Martin Srpak i Domagoj Nađaković. Podijeljene su diplome, medalje, nagrade i simbolični pokloni natjecateljima koji su ih osvojili. Nagrađeni su likovnim priborom, rukotvorinama umirovljenice Barbare Friščić, frizurama u Frizerskom salonu "Lana" i bombonijerama.

Odgovorna osoba: 
Tomislav Vuković
Voditelj programa: 
Irja Kren prof.